Το νέο κτίριο της Deloitte στο Βανκούβερ με την υπογραφή "OSO"
Το νέο κτίριο της Deloitte στο Βανκούβερ με την υπογραφή "OSO"

Το νέο κτίριο της Deloitte στο Βανκούβερ με την υπογραφή "OSO"

Ο ουρανοξύστης γραφείων έχει 24 ορόφους και θυμίζει τα κλασσικά ιαπωνικά φανάρια των δρόμων.
Ειρήνη Θεοφανίδου
25.10.2022

Το αρχιτεκτονικό στούντιο OSO με έδρα το Τόκιο ολοκλήρωσε το Deloitte Summit, έναν ουρανοξύστη στο Βανκούβερ με στοιβαγμένα κουτιά που προεξέχουν θυμίζοντας τα κλασσικά ιαπωνικά φανάρια των δρόμων.

Ο ουρανοξύστης 24 ορόφων κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μια σειρά από κύβους με χαλύβδινο πλαίσιο που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο για να δημιουργήσουν ένα γλυπτικό αποτέλεσμα.

Λαμβάνοντας υπόψη το αρχικό σχέδιο για το ακίνητο που αναπτύχθηκε από έναν άλλο αρχιτέκτονα, το Ιαπωνικό αρχιτεκτονικό στούντιο αποφάσισε να διατηρήσει ορισμένα στοιχεία του τρόπου λειτουργίας του γυάλινου πύργου, αποφεύγοντας την τυπική μορφή. Κάθε ένα από τα κουτιά έχει τέσσερις ορόφους και προεξέχει ασύμμετρα από τον πυρήνα του κτιρίου.

oso.jpg

Σύμφωνα με το OSO, η «αίσθηση του τυχαίου» που προέρχεται από τις στοιβαγμένες φόρμες προήλθε από σχετικά απλές κατόψεις σε όλη τη δομή και η επένδυση από τζάμι προσφέρει μια αίσθηση συνοχής για το σχέδιο.

Οι Καναδοί developers Westbank, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από πολλούς άλλους ουρανοξύστες στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του Vancouver House της BIG, είπαν ότι το σχέδιο δημιουργήθηκε ως παράσταση, παίρνοντας στοιχεία από τη γλυπτική λειτουργικότητα των ιαπωνικών φαναριών.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο OSO ιδρύθηκε από τους Michael Sypkens και Esteban Ochogavia – δύο πρώην υπαλλήλους του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma – το 2017.