Το Σεπτέμβριο ξανά στο... σφυρί οι εκτυπωτικές εγκαταστάσεις "ΙΡΙΣ" στο Κορωπί
Το Σεπτέμβριο ξανά στο... σφυρί οι εκτυπωτικές εγκαταστάσεις "ΙΡΙΣ" στο Κορωπί

Το Σεπτέμβριο ξανά στο... σφυρί οι εκτυπωτικές εγκαταστάσεις "ΙΡΙΣ" στο Κορωπί

Το ακίνητο αποτελείται από πέντε όμορα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 62.406,41 τ.μ.
RE+D magazine
24.08.2022

Στο ηλεκτρονικό σφυρί θα βγει τον ερχόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου για άλλη μια φορά το ακίνητο στο Κορωπί που «φιλοξενούσε» τις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις ΙΡΙΣ από τις οποίες τυπώνονταν οι δυο μεγαλύτεροι εκδοτικοί όμιλοι της χώρας.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο είναι €10.942.100 με επισπεύδουσα αρχή την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το εκτιμώμενο ακίνητο σε εκτός σχεδίου περιοχή του Κορωπίου στην θέση «Καρελλάς», επί της αγροτικής οδού Αιγαίου και Ερμού (διαμπερώς). Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Κρωπίας, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής.  

Πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής επιφανείας 62.406,41 τετραγωνικών μέτρων, εκτός σχεδίου πόλεως, άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο, το οποίο έχει προέλθει από την συνένωση μικρότερων αγροτεμαχίων. 

Το βιομηχανικό συγκρότημα λειτουργεί ως ένα ενιαίο Κτήριο πέντε επιμέρους κτηρίων I,II, III, IV, V και αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και σε δύο όμορα Τμήματα (Α+Β). Στο σύνολο του, περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους, χώρους παραγωγής, γραφειακούς χώρους και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Οι αποδόσεις (yields) για τους επαγγελματικούς χώρους στην περιοχή κυμαίνονται από 10,00% έως 11,00%, αναλόγως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έκαστης ιδιοκτησίας. Από την έρευνα της τεχνικής έκθεσης προέκυψε ότι το εύλογο εύρος των μηνιαίων μισθωμάτων για επαγγελματικά κτίρια στον Καρελλά κυμαίνεται από 2,00€/τ.μ έως 3,50/τ.μ στις μικτές επιφάνειες του κτιρίου, αναλόγως τη θέση, την προβολή, το μέγεθος, το σχήμα, το πρόσωπο, κ.λπ.