Το χρονοδιάγραμμα του έργου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά
Το χρονοδιάγραμμα του έργου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Το χρονοδιάγραμμα του έργου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Στόχος είναι την άνοιξη του 2025 να εγκαινιαστεί το πάρκο σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Ασλανίδη.
Share Copy Link
RE+D magazine
12.08.2024

Ξεπέρασε το 70% η υλοποίηση του έργου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και οι εργασίες προχωρούν πλέον «με ιδιαίτερα καλούς ρυθμούς», όπως δηλώνει ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

Στόχος είναι την άνοιξη του 2025 να εγκαινιαστεί το πάρκο ώστε οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τους περιπάτους τους σ' ένα νέο πνεύμονα πρασίνου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κ. Ασλανίδης ανέφερε πως οι όποιες καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών του Μητροπολιτικού Πάρκου έχουν πλέον ξεπεραστεί και αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται οι περιπατητικές διαδρομές, τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα, προετοιμάζονται οι έξι είσοδοι στον χώρο, ενώ από το φθινόπωρο και μετά θα ξεκινήσει η φύτευση των περίπου 10.000 δέντρων.

Παράλληλα με τη διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου, το οποίο θα «απλώνεται» σε μια έκταση 340 στρεμμάτων, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες στο Κτίριο Στρατωνισμού Α2, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025 και μέχρι την άνοιξη του 2026 θα στεγάσει το νέο δημαρχείο και όλες τις υπηρεσίες του δήμου Παύλου Μελά.

Στο ίδιο κτίριο, έκτασης 3.500 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγαστεί η έκθεση Εθνικής Αντίστασης, ενώ με χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού προχωρά στο κτίριο Α3 η δημιουργία του Μουσείου Αρχαιοτήτων του Μετρό, που θα φιλοξενεί τα ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή του χώρου που θα στεγάσει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου και της μετατροπής του σε Μητροπολιτικού Πάρκο.

«Εκτός εξαιρετικά απρόβλεπτων καταστάσεων θα είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Είμαι αισιόδοξος και βλέπω ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς. Όσο προχωράμε προς την ολοκλήρωση του έργου, η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική. Αυτό θα αρχίσουν να το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες που θα διέρχονται την οδό Λαγκαδά καθώς πέρα από τη διαμόρφωση του πάρκου, που αναμένεται να εγκαινιαστεί τους πρώτους μήνες του 2025, θα βλέπουν να παίρνει νέα μορφή και το κτίριο του νέου δημαρχείου», είπε ο δήμαρχος.

Σε δεύτερη φάση ο δήμος Παύλου Μελά θα διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις και θα «τρέξει» μελέτες ώστε να ανακατασκευαστούν τρεις μεγάλες πλατείες που υπάρχουν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου καθώς επίσης άλλα είκοσι κτίρια.

«Δικαίως θα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε ο πράσινος δήμος της Θεσσαλονίκης γιατί παράλληλα με την ολοκλήρωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά θα έχουμε την ολοκλήρωση του περιαστικού δάσους στην Ευκαρπία, με χορηγία του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη. Πλέον ο δήμος μας δεν θα περνά απαρατήρητος. Θα είναι σημείο αναφοράς και επισκεψιμότητας για όσους θέλουν ένα νέο προορισμό, για όσους επιθυμούν διαδρομές σε χώρους πρασίνου, σε χώρους αναψυχής. Θα είναι το σήμα κατατεθέν της δυτικής Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο κ. Ασλανίδης.