Το "χρυσό" deal του Δήμου με το Γιαννακόπουλο για την Ακτή Βάρκιζας
Το "χρυσό" deal του Δήμου με το Γιαννακόπουλο για την Ακτή Βάρκιζας

Το "χρυσό" deal του Δήμου με το Γιαννακόπουλο για την Ακτή Βάρκιζας

Τον Γενάρη του 2024 ξεκινούν τα δοκιμαστικά στο νέο glamping της Grivalia Hospitality στη Βούλα.
Ειρήνη Θεοφανίδου
02.10.2023

"Πόλο έλξης" εγχώριων και ξένων επισκεπτών εκτιμά ότι θα αποτελέσει η ανανεωμένη Ακτή Βάρκιζας μετά τη συμφωνία με την εταιρεία “Black Wave Varkiza” του ομίλου Γιαννακόπουλου ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Οπως δήλωσε στο ered.gr ο Δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Κωνσταντέλλος "μέσα από αρκετές δυσκολίες προχώρησε ο διαγωνισμός ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μια περιοχή που ήταν ανεξέλεγτη και με διαλυμένες υποδομες από τη δεκαετία του '60 θα λειτουργήσει, ανανεωμένη για το καλοκαίρι του 2024".

Το τίμημα της περιλαμβάνει μίσθωμα ύψους €1.165.000 πάγιο και επιπλέον 6% του τζίρου το οποίο θα λαμβάνει η ΕΤΑΔ από το Δήμο τόσο για την οργανωμένη όσο και για την ελεύθερη παραλία στην περιοχή.

"Ολοι οι μηχανισμοί υπολογίζεται να συνεισφέρουν περί τα €200.000 στο ξεκίνημα και μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε €400 με 500 χιλ. για το δήμο μελλοντικά" είπε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Το σχέδιο της ανάπλασης αν και ακόμη δεν είναι οριστικό θα φθάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα €15 εκατ. και θα αφορά στη δημιουργία "πράσινων" εγκαταστάσεων και κτιρίων ενώ σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης ο υπομισθωτής θα δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντίτιμου μόνο για την είσοδο στην οργανωμένη ακτή ενώ οι δημότες θα έχουν δωρεάν είσοδο. 

Το υπερπολυτελές "camping" της Grivalia

Η "συνταγή", όπως δήλωσε ο Δήμαρχος των 3Β ήταν γνωστή και από τη συμφωνία με την Grivalia Hospitality στην πλαζ Βούλας όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία του νέου υπερπολυτελούς glamping (glamorous camping) στη Βούλα. Οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες με τα εγκαίνια να γίνονται τέλος του μηνός και να ακολουθούν οι πρώτες δοκιμές το επόμενο διάστημα οπότε και θα ανοίξει επίσημα προς το κοινό. 

Σύμφωνα με την εταιρεία το "91 Athens Riviera" σε έκταση 45.000 τ.μ θα περιλαμβάνει 30 πολυτελείς σκηνές και ανέσεις όπως εστιατόριο, παιδότοπο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και κέντρο αναζωογόνησης, ποδηλατόδρομο, γήπεδο τένις και την επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου υπό την ομπρέλα της tanweer productions.