"Χαμηλή πτήση" για τα κέρδη της Ryanair το α' τρίμηνο
"Χαμηλή πτήση" για τα κέρδη της Ryanair το α' τρίμηνο

"Χαμηλή πτήση" για τα κέρδη της Ryanair το α' τρίμηνο

Κερδοφόρο αλλά χωρίς προβλέψεις για τα προ Covid επίπεδα το έτος.
RE+D magazine
25.07.2022

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι η επιστροφή στα προ-COVID επίπεδα κερδοφορίας εφέτος δεν ήταν βέβαιη ακόμη και καθώς ο αερομεταφορέας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Ειδικότερα ,τα κέρδη μετά από φόρους έφθασαν τα 170 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις για 157 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση του Reuters, αλλά πολύ χαμηλότερα από τα κέρδη των 243 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο του 2019. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα Michael O'Leary δήλωσε ότι οι ναύλοι για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, που είναι συνήθως η πιο κερδοφόρα περίοδο του έτους, ήταν υψηλότεροι από τα επίπεδα του 2019 κατά διψήφιο ποσοστό, όμως, η απρόβλεπτη κατάσταση σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, την εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19 και τους γεωπολιτικούς κινδύνους καθιστούν αδύνατη την πρόβλεψη κερδών για ολόκληρο το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023 είπε. 

Η Ryanair αναμένει ότι η κερδοφορία και τα περιθώρια θα επανέλθουν στα προ-COVID επίπεδα, αλλά η εταιρεία λέει ότι δεν είναι βέβαιο εάν αυτό θα επιτευχθεί το τρέχον ή το επόμενο οικονομικό έτος, δήλωσε ο O'Leary. Η Ryanair σημείωσε κέρδη 1 δισ ευρώ κατά το οικονομικό της έτος 2020 πριν από την COVID-19, με 148 εκατομμύρια επιβάτες σε σύγκριση με τα 165 εκατομμύρια άτομα που σχεδιάζει να πετάξει εφέτος.