«Χρυσό» πουλήθηκε το Mandarin Oriental Paris
«Χρυσό» πουλήθηκε το Mandarin Oriental Paris

«Χρυσό» πουλήθηκε το Mandarin Oriental Paris

RE+D magazine
09.01.2024

Στην χαρτοφυλάκιο της ιταλικής εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα Gruppo Statuto πέρασε το εμβληματικό Mandarin Oriental Paris έναντι του ποσού των €205 εκατ. (€1,5 εκατ. ανά δωμάτιο).

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας διαβούλευσης με το Συμβούλιο Εργασίας του ξενοδοχείου. Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του Παρισιού στο Saint Honoré στο πρώτο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταξύ του Jardin des Tuileries και της Place Vendome.

Άνοιξε για πρώτη φορά το 2011 και προγραμματίζεται μια νέα ανακαίνιση ύψους €50 εκατομμυρίων. Η Oriental θα διατηρήσει τη διαχείριση της λειτουργίας και την επωνυμία του ξενοδοχείου για τα επόμενα 50 χρόνια. 

Η Gruppo Statuto διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ιταλίας, όπως το Mandarin Oriental Milan, το Four Seasons Milan, το Four Seasons San Domenico Palace στην Ταορμίνα, το Hotel Danieli στη Βενετία (θα ανοίξει ξανά το επόμενο έτος ως Four Seasons) και το Six Senses Ρώμη.


Πηγή : HVS