Χωρίς τέλος το "σήριαλ" με το ξενοδοχείο της Coco-Mat στην Ακρόπολη
Χωρίς τέλος το "σήριαλ" με το ξενοδοχείο της Coco-Mat στην Ακρόπολη

Χωρίς τέλος το "σήριαλ" με το ξενοδοχείο της Coco-Mat στην Ακρόπολη

Ειρήνη Θεοφανίδου
12.12.2022

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι το "σήριαλ" με το ξενοδοχείο της Coco-Mat το οποίο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια κάτω από την Ακρόπολη και ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Μπλέ Κέδρος ΑΕΕΑΠ.

Η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να προσφύγει κατά της απόφασης των προστίμων "με βάση τα  περιθώρια που της δίνει ο νόμος (30 ημερών)" με στόχο αν μη τι άλλο να πάρει παράταση ώστε να οργανώσει τα επόμενα βήματά της. 

Η νέα πράξη του έργου για το ακίνητο που άνοιξε τις πύλες του το 2019 στην οδό Φαλήρου, ήρθε πρόσφατα από τον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα την υπηρεσία Δόμησης που έκανε αυτοψία στο χώρο και χαρακτήρησε αυθαίρετα και κατεδαφιστέα το δώμα (πέργκολα, αίθριο, 193 τ.μ κλειστών χώρων, φυτεμένο δώμα), τον δέκατο όροφο (επιφάνειας 360 τ.μ), τον ένατο όροφο (επιφάνειας 392 τ.μ) και τον όγδοο όροφο (επιφάνειας 347 τ.μ) καθώς και περίπου τον μισό έβδομο (επιφάνειας 145 τ.μ).  

Μάλιστα με βάση τα παραπάνω το πρόστιμο φθάνει τα €4,71 εκατ. για την ανέγερση και €2,35 εκατ. ετησίως για την διατήρηση. Υπενθυμίζεται ότι ο χαρακτηρισμός ως "αυθαίρετο" για το κτίριο της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ ήρθε σε σύντομο χρονικό διάστημα από την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία έλεγε πως ο Δήμος Αθηναίων ήταν ο μόνος που δεν είχε συμμορφωθεί με την απόφαση του 2019, με την οποία ακυρώθηκε η οικοδομική άδεια και η αναθεώρησή της ως προς το ύψος του κτιρίου που είναι 33 μέτρα αντί 24 που ήταν τα περισσότερα κτίρια της περιοχής βάσει του διατάγματος του 1955. 

Η αλλαγή "σκυτάλης"

Τα παραπάνω ζητήματα, πάντως, θα κληθεί να φέρει εις πέρας η νέα Οικονομική και Διοικητική Διευθύντρια της ΑΕΕΑΠ Κατερίνα Πετροπούλου η οποία ανέλαβε πρόσφατα τα νέα της καθήκοντα στην εταιρεία. Η κα. Πετροπούλου είναι κάτοχος Πτυχίου Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά (Α.Β.Σ.Π.). Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με επαγγελματική ταυτότητα Α’ Τάξης και διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών σε ανάλογες θέσεις.