Υπηρεσία "Ανακαινίζω & Ενοικιάζω" από την Protio
Υπηρεσία "Ανακαινίζω & Ενοικιάζω" από την Protio

Υπηρεσία "Ανακαινίζω & Ενοικιάζω" από την Protio

RE+D magazine
08.01.2024

Μια νέα υπηρεσία για τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν παλαιά και κλειστά διαμερίσματα και επιθυμούν να προχωρήσουν στη διαδικασία της ανακαίνισης και ενοικίασης τους στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανακαινίζω -Νοικιάζω" δημιούργησε η Protio.

Το νέο πρόγραμμα αφορά ανακαινίσεις κενών διαμερισμάτων και πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ προβλέπεται να εξασφαλίζει στους ιδιοκτήτες τη λήψη επιδότησης έως και 40% για ανακαινίσεις ύψους ως και 10.000 Ευρώ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ακίνητα που παραμένουν κλειστά τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια και συνεπώς εκτός της στεγαστικής αγοράς με σκοπό τη μακροχρόνια μίσθωση τους.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της, η Protio έχει σχεδιάσει μια αναλυτική ψηφιακή παρουσίαση για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων. Η ανάλυση αυτή εκτιμά το ύψος της επένδυσης που θα χρειαστεί για την ανακαίνιση του ακινήτου, καθώς και το ποσό του ενοικίου που θα λαμβάνουν ως εισόδημα, μετά το πέρας της διαδικασίας, υπολογίζοντας έτσι την απόδοση στα χρήματα τους.

Στην συνέχεια η Protio διαχειρίζεται κάθε στάδιο της ανακαίνισης του ακινήτου, καθώς και την προέγκριση του ιδιοκτήτη για επιδότηση του κρατικού προγράμματος “Ανακαινίζω-Νοικιάζω”. 

Μετά την ολοκλήρωση  της ανακαίνισης, η Protio αναλαμβάνει την εύρεση ενοικιαστή, καθώς και τη διαχείριση του διαμερίσματος.