Υψηλότερα κέρδη για την Airbnb το α' τρίμηνο του 2024
Υψηλότερα κέρδη για την Airbnb το α' τρίμηνο του 2024

Υψηλότερα κέρδη για την Airbnb το α' τρίμηνο του 2024

Οι ενεργές καταχωρίσεις στην πλατφόρμα αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση.
RE+D magazine
09.05.2024

Η Airbnb ανακοίνωσε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη, αλλά προέβλεψε έσοδα β' τριμήνου κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street, με αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρείας να υποχωρήσουν κατά 7% στο ταμπλό.

Οι εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης το πρώτο τρίμηνο είδαν τη ζήτηση για ταξίδια σε περιοχές εκτός της Βόρειας Αμερικής να ενισχύουν τα κέρδη καθώς τα ταξίδια επιταχύνονται στην Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της Airbnb αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση στα 2,14 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η εταιρεία προέβλεψε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο μεταξύ 2,68 και 2,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 2,74 δισεκατομμύρια δολάρια, εν μέρει λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του χρόνου του Πάσχα.

Τα έσοδα από τις διανυκτερεύσεις το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9,5% από έτος σε έτος σε περίπου 133 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της αύξησης 21% και 19% των κρατήσεων στην Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική, αντίστοιχα. Η εταιρεία είπε ότι οι κρατήσεις στη Βόρεια Αμερική "επιβραδύνθηκαν ελαφρώς" κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανέφερε καθαρά έσοδα 264 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 41 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, έναντι 117 εκατομμυρίων δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή, την ίδια περίοδο το 2023. Το μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση σε Airbnb ή η μέση ημερήσια τιμή ήταν 173 $ το αναφερόμενο τρίμηνο, αύξηση 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση σε μικρότερες διαμονές και κρατήσεις ολόκληρων κατοικιών, γεγονός που οδήγησε σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Οι ενεργές καταχωρίσεις στην πλατφόρμα αυξήθηκαν κατά 17% από έτος σε έτος, με την Ασία και τη Λατινική Αμερική να πρωτοστατούν στις προσθήκες. Εν όψει του καλοκαιριού, η Airbnb δήλωσε ότι αναμένει ότι η αύξηση των εσόδων από έτος σε έτος θα επιταχυνθεί το τρίτο τρίμηνο λόγω εν μέρει της ζήτησης ταξιδιών που οφείλεται σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro Cup.