Ζημιές και οικονομικά προβλήματα για μεγάλο developer του Ντουμπάι
Ζημιές και οικονομικά προβλήματα για μεγάλο developer του Ντουμπάι

Ζημιές και οικονομικά προβλήματα για μεγάλο developer του Ντουμπάι

Σε εξέλιξη έρευνα από τις αρχές για κατάχρηση μεγάλου ποσού από το πρώην Δ.Σ της εταιρείας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
28.03.2022

Μια μεγάλη εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι υποπτεύεται πως ποσό ύψους $42 εκατ. είχε «καταχρασθεί» από πρώην αξιωματούχους της εταιρείας, ενώ είπε ότι υπερεκτίμησε τις συμμετοχές της, δηλώνοντας σχεδόν $800 εκατ σε συσσωρευμένες ζημίες τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο οι εισαγγελείς των Εμιράτων ξεκίνησαν να διεξάγουν έρευνα στην Union Properties και ήδη το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει απομακρύνει προέδρους και άλλους αξιωματούχους εν μέσω της έρευνας που βρίσκεταισε εξέλιξη. Η Union Properties είναι γνωστή για την κατασκευή του Dubai Motor City.

Ωστόσο, η ανακοίνωση και οι καταθέσεις στο χρηματιστήριο του Dubai Financial Market δείχνουν ότι η εταιρεία είχε ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα από ό,τι αρχικά είχε αντιληφθεί.

Το περασμένο έτος «ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Union Properties καθώς ανακαλύψαμε εκτεταμένη απάτη και ανάρμοστη συμπεριφορά από την πρώην διοίκηση της εταιρείας που περιελάμβανε πλαστογραφία, κατάχρηση κεφαλαίων και διάφορες άλλες οικονομικές παραβιάσεις που επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα της εταιρείας και κλώνησαν την επενδυτική εμπιστοσύνη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Amer Khansaheb σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ζημίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 70% του κεφαλαίου της εταιρείας επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Οι ζημιές το 2017 έφθασαν τα $565 εκατ, με επιπλεόν σχεδόν $300 εκατ. το 2021. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να «ανακτήσει το υπεξαιρεθέν κεφάλαιο μέσω νομικών διαδικασιών» και να αναδιαρθρώσει το χρέος της.