Ο κ. Αγγελούδης είπε πως έχει ζητήσει από την κυβέρνηση χρηματοδότηση για την άμεση κατασκευή νέων σχολείων προς αντικατάσταση των λυόμενων, τα οποία σύμφωνα με τεχνικές εκθέσεις εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
«Έλαβα την υπόσχεση ότι θα εκδοθεί απόφαση εντός του Σεπτεμβρίου για το ποσό που ζήτησα, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Εάν δεν το πάρουμε, πέρα από την κριτική που θα ασκήσω, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δανεισμό» τόνισε. «Δεσμεύομαι, ενώπιον σας, να ξεκινήσει το πρώτο διάστημα του επόμενου έτους η κατασκευή και η αντικατάσταση των πρώτων λυόμενων», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Ανέφερε, δε, στους γονείς πως τα νέα σχολεία θα ανεγερθούν στα ήδη υπάρχοντα οικόπεδα.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Αβραμίδης, ζήτησε σύγχρονα σχολεία που θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. Η εκπρόσωπος της Α' ΕΛΜΕ, Δήμητρα Τραγάκη, υπογράμμισε πως «οι υποσχέσεις του δήμου για ανέγερση νέων σχολείων θα πρέπει να συνδυάζονται με χρήματα και σχεδιασμό» ενώ η Ιωάννα Λαθήρα από τη Γ' ΕΛΜΕ είπε πως θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για νέα σχολικά συγκροτήματα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Ουρανία Τσιχουρίδου, όπου θα μεταφερθεί το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο, από τη δική της την πλευρά είπε πως στον χώρο ήδη συστεγάζονται τρία σχολεία και φιλοξενούνται 450 παιδιά και δεν μπορεί να μεταφερθεί τέταρτη δομή καθώς «ίσα ίσα φτάνουν οι αίθουσες», ενώ η πρόεδρος του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Νατάσα Δασκαλάκη, όπου θα μεταστεγαστεί το Διαπολιτισμικό Λύκειο αναρωτήθηκε εάν όντως «θα είναι μια φιλοξενία δύο ετών».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ