Ζυθοποιίο μετατρέπεται σε πολιτιστικό κέντρο
Ζυθοποιίο μετατρέπεται σε πολιτιστικό κέντρο

Ζυθοποιίο μετατρέπεται σε πολιτιστικό κέντρο

Πρόκειται για μια αστική ανάπλαση σε έκταση 11.600 τετραγωνικών μέτρω ν στην περιοχή Luohu.
Ειρήνη Θεοφανίδου
12.09.2023

Το βιομηχανικό ακίνητο με το τσιμεντένιο πλαίσιο της πρώην ζυθοποιίας Kingway στο Shenzhen της Κίνας, μετατράπηκε σε πολιτιστικό κέντρο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Urbanus.

Η αστική ανάπλαση βρίσκεται στην περιοχή Luohu της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης Shenzhen, σε έκταση 11.600 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει μια σειρά από παλιά βιομηχανικά κτίρια που έχουν ενοποιηθεί με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εναέριους διαδρόμους.

Η σειρά από ανακαινισμένα κτίρια, που περιγράφονται από τον Urbanus ως «βιομηχανικό κουφάρι», είναι αυτά που παρέμειναν μετά την κατεδάφιση ενός σημαντικού τμήματος του πρώην campus της Ζυθοποιίας Kingway. Το αρχιτεκτονικό γραφείο προσπάθησε να αποκαλύψει και να αναδείξει τον βιομηχανικό χαρακτήρα αυτών των κτιρίων, ανακαινίζοντας ορισμένες περιοχές για σύγχρονες χρήσεις και αφήνοντας άλλες όπως ήταν αρχικά.

«Πολλά από τα κτίρια και τις κατασκευές της αρχικής ζυθοποιίας είναι αντιπροσωπευτικά και έχουν εξαιρετική ιστορική και κοινωνική αξία», δήλωσε ο διευθυντής του έργου Haijun Zhang. «Προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε και να αναπαραστήσουμε τη λειτουργία και την αισθητική τους αξία στο σήμερα, με την ελπίδα ότι η έντονη ζωτικότητα των βιομηχανικών κτιρίων μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό στην προοπτική της καθημερινότητας», είπε στο Dezeen.