Αναζητά ποιοτικά εμπορικά ακίνητα και αποθήκες η Trade Estates
Αναζητά ποιοτικά εμπορικά ακίνητα και αποθήκες η Trade Estates

Αναζητά ποιοτικά εμπορικά ακίνητα και αποθήκες η Trade Estates

Έτοιμη για να «διεκδικήσει» ποιοτικά εμπορικά ακίνητα του κλάδου λιανικής αλλά και αποθήκες ώστε να εμπλουτίσει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό της δηλώνει η Trade Estates REIC.
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.03.2021

Ο όμιλος Fourlis στοχεύει στην μεγιστοποίηση των συνολικών αποδόσεων των περιουσιακών του στοιχείων.


Η εταιρεία του ομίλου Fourlis, σύμφωνα με πρόσφατη παρουσίαση, αναφέρει ότι θα αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από τα ακίνητα των θυγατρικών του ομίλου με περιουσιακά στοιχεία λιανικής από την αγορά αλλά και χώρους αποθηκών για την εξυπηρέτηση του ολοένα και περισσότερο αυξανόμενου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μεταξύ άλλων, ο όμιλος Fourlis στοχεύει στη μεγιστοποίηση των συνολικών αποδόσεων των περιουσιακών του στοιχείων, στη συγκέντρωση ιδιόκτητων ακινήτων και στην διαχείριση και εξ ορθολογισμό του φορολογικού σχεδιασμού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΑΕΕΑΠ που έχει λάβει από το 2019 τη σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται στην τελική ευθεία για την σύστασή της με την είσοδο στο χρηματιστηριακό ταμπλό να γίνεται σε βάθος χρόνου όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες για μια τέτοια κίνηση. H τρέχουσα ακαθάριστη αξία της ΑΕΕΑΠ διαμορφώνεται στα €184,7 εκατ.

Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της συμπεριλαμβάνονται τα τέσσερα ακίνητα στα οποία στεγάζονται τα καταστήματα ΙΚΕΑ (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουλγαρία και Κύπρο), το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας του ομίλου στο Σχηματάρι, η παλαιά αποθήκη χονδρικής του ομίλου στα Οινόφυτα έκτασης 25.000 τ.μ., και το ακίνητο στην περιοχή του Ρέντη (στην οδό Πειραιώς), το οποίο σήμερα νοικιάζουν μεταξύ άλλων οι αλυσίδες «Κωτσόβολος», Lidl, Jysk, «Διάφανο».