Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά
Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Τι προβλέπει η σχετική απόφαση
RE+D magazine
20.09.2021

Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για να υποβάλλουν δήλωση οι ιδιοκτήτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, όσον αφορά στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, η στην αλλαγή της χρήσης τους.

Οπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση που περιλαμβάνεται στο νόμο 4830/2021 “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΆΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις.” (ΦΕΚ Α 169 18 Σεπτεμβρίου 2021) οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση με τα σωστά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.

Οι ιδιοκτήτες που θα υποβάλουν δήλωση θα καταβάλουν τα τέλη προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού που αντιστοιχούν στα σωστά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1ης.1.2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Οι εκκαθαρίσεις από τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και η ενημέρωση των μητρώων με τα σωστά στοιχεία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31η Μαρτίου 2022.

Οι εν λόγω οφειλές θα μπορούν να καταβάλλονται σε 24 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης, πλην της τελευταίας, τα 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα, και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.