Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το νέο κτίριο του ESM στο Λουξεμβούργο
Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το νέο κτίριο του ESM στο Λουξεμβούργο

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το νέο κτίριο του ESM στο Λουξεμβούργο

Το κτίριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2027.
RE+D magazine
06.08.2021

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Κινητικότητας και Δημοσίων Έργων του Λουξεμβούργου, που εκπροσωπείται από τη Δημόσια Διοίκηση Κτιρίων (Administration des bâtiments publics), διοργανώνει πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μίας φάσης με προκαταρκτική προεπιλογή για τον σχεδιασμό της νέας έδρας του ESM και διοικητικών κτιρίων για το κράτος του Λουξεμβούργου στο Kirchberg.

Tο συγκρότημα θα είναι συνολικής επιφάνειας ("Surface Construite Brute", SCB) περίπου 41.500 m2 ενώ μαζί με τα υπογεια θα φτάνει τα 52,100 m2. Από αυτά, περίπου 19.500 m2 προορίζονται για την έδρα του ESM και περίπου 32.600 m2 θα είναι κτίρια του κράτους του Λουξεμβούργου.

 Οι στόχος ο σχεδιασμός ενός βιώσιμου, υψηλής ποιότητας, σύγχρονου και ευέλικτου εργασιακού περιβάλλοντος με υψηλά πρότυπα ασφάλειας κτηρίου. Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψην για την αξιολόγηση των προτάσεων σχεδίασης σχετίζονται με τη συνολική αρχιτεκτονική πρόταση, τη λειτουργικότητα, τη βιωσιμότητα, την οικονομική αποδοτικότητα και τον βαθμό καινοτομίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 στις 4 το απόγευμα ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Όλες οι ομάδες που υποβάλλουν αίτηση μέχρι την προθεσμία θα ελεγχθούν για να διαπιστωθεί εάν πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας.

Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων και την επιλογή των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό από την κριτική επιτροπή, όλοι οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί θα λάβουν τα έγγραφα που απαιτούνται για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕSM