Εμφαση στον κλάδο των ΑΠΕ δίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια
Εμφαση στον κλάδο των ΑΠΕ δίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια

Εμφαση στον κλάδο των ΑΠΕ δίνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια

Νέα εξαγορά από την εταιρεία βρίσκεται στα... σκαριά.
RE+D magazine
12.11.2021

Κοντά στην ολοκλήρωση βρίσκεται το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 204 μεγαβάτ των Ελληνικών Πετρελαίων στην Κοζάνη καθώς τα 14 από τα 18 πάρκα ισχύος 166 MW έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η σύνδεση με το σύστημα υψηλής τάσης, που θα επιτρέψει την εμπορική λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης της εταιρείας σε οικονομικούς αναλυτές μονάδες ΑΠΕ ισχύος 670 μεγαβάτ βρίσκονται σε προχωρημένο αδειοδοτικό στάδιο και άλλο 1 γιγαβάτ σε διάφορα στάδια ωρίμανσης. 

Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν σημαντική αύξηση της κερδοφορίας στα προ κρίσης επίπεδα, καθώς τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 90% σε σχέση με πέρυσι και τα δημοσιευμένα Καθαρά Κέρδη εννεάμηνου ανήλθαν σε 258 εκατ., σημειώνοντας βελτίωση σε σχέση με πέρυσι άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο CEO του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης αποκάλυψε στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη βράβευση των αθλητών - μελών της ελληνικής αποστολής των παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο ότι πρόκειται να ανακοινώσει νέα εξαγορά στον κλάδο των ΑΠΕ το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στις αρχές του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των ΕΛΠΕ με την μετατροπή τους σε εταιρεία συμμετοχών ενώ θα προχωρήσει ταυτόχρονα και η μετονομασία τους.