Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των logistics η Prodea Investments
Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των logistics η Prodea Investments

Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των logistics η Prodea Investments

Για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα των logistics μίλησε στο Φόρουμ των Δελφών ο Άρις Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της Prodea Investments.
Ειρήνη Θεοφανίδου
13.05.2021

Στα σκαριά νέο συγκρότημα αποθηκών στον Ασπρόπυργο - επενδυτικό πρόγραμμα €50 εκατ. για τον εν λόγω τομέα το 2021.

Όπως τόνισε ο τομέας των logistics παρουσιάζει ευκαιρίες για επενδύσεις λόγω της εξαιρετικής θέσης της χώρας, της μεγάλης διακίνησης εμπορευμάτων από τα γύρω κράτη μέσω της Ελλάδας, αλλά και της αντοχής του κλάδου την περίοδο της κρίσης.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία, ο κ. Καρυτινός τόνισε πως ετοιμάζεται νέο συγκρότημα αποθηκών στον Ασπρόπυργο, ενώ υπάρχει επενδυτικό πρόγραμμα 50 εκατ. ευρώ στα logistics για φέτος.

Για το έργο του Πύργου του Πειραιά, τόνισε πως "είναι ένα εμβληματικό κτίριο, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023 και θα έχει μικτή χρήση το τελικό μείγμα της οποίας δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ". Υπενθυμίζεται ότι με την Dimand που αποτελεί τον συνεργάτη της στο project υλοποιεί και το Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά την ανακατασκευή του ακινήτου θα δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο δυναμικόττας 200 δωματίων στην Πλατεία Ομονοίας, μία περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης. 

Οπως είπε ο CEO της ΑΕΕΑΠ μέχρι σήμερα οι επενδύσεις της εταιρείας αφορούσαν κυρίως σε γραφεία και καταστήματα,"ωστόσο τα τελευταία χρόνια άλλαξαν τα πράγματα. Ειδικά εν μέσω της πανδημίας τα καταστήματα είχαν περισσότερα προβλήματα, ενώ άλλοι τομείς όπως τα logistics αναπτύχθηκαν ραγδαία".

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως η εταιρεία έχει σε εξέλιξη έργα 400 εκατομμυρίων ευρώ, τα 200 από τα οποία έχουν ήδη υπογραφεί και αφορούν κυρίως κλάδους όπως τα γραφεία και τα logistics.