Εντονο ενδιαφέρον από retailers για μια θέση στη Marina Galleria
Εντονο ενδιαφέρον από retailers για μια θέση στη Marina Galleria

Εντονο ενδιαφέρον από retailers για μια θέση στη Marina Galleria

Εντονο και πάνω από κάθε προσδοκία είναι το ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους retailers για μια... θέση στο νέο τοπόσημο στη μαρίνα του Αγ. Κοσμά, Marina Galleria.
Ειρήνη Θεοφανίδου
22.07.2021

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα φθάσει τα €100 με €125 εκατ.

Απαντώντας σε ερώτηση του RE+D η διοίκηση της Lamda Development ανέφερε ότι στην παρούσα φάση βρίσκεται σε συζητήσεις μέσω παρουσιάσεων και συναντήσεων με μεγάλες εταιρείες και εμπορικά σήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικά με τον σχεδιασμό και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει ο νέος προορισμός της Marina Galleria και ευρύτερα το Ελληνικό.
Οπως λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία "το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι έντονο και υπερβαίνει τις προσδοκίες μας".

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία εκτιμά ότι το ύψος της συνολικής επένδυσης για τν ανάπλαση του παράκτιου μετώπου θα φθάσει το €1 δισ. ενώ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα το μεγαλύτερο μέρος των έργων του παράκτιου μετώπου που αρχίζουν το 2022 θα έχει παραδοθεί έως το 2025. Στόχος, υπογραμμίζει η Lamda είναι ορισμένα από τα έργα να παραδοθούν και πριν από το πέρας της πενταετίας.

Αναφορικά με την Marina Galleria, σε απάντηση ερωτήσεων επισημαίνεται ότι θα εκτείνεται σε συνολικά 22.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί περίπου 70 εμπορικά καταστήματα και 30 χώρους εστίασης. Θα προσφέρει εμπειρίες αγορών, γαστρονομίας αλλά και ψυχαγωγίας ενώ εκτιμάται ότι θα προσελκύει περί τα 7 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Όσον αφορά το χώρο της μόδας, έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και υπάρχει επικοινωνία με κορυφαία brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντίστοιχα, και στον χώρο της εστίασης, υπάρχουν ήδη προχωρημένες συζητήσεις με σημαντικά επώνυμα εστιατόρια από το εξωτερικό αλλά και Έλληνες σεφ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στον χώρο αυτό. Μάλιστα πρωταρχικής σημασίας για την εταιρεία είναι η Marina Galleria να αντιπροσωπεύει τη μοναδικότητα της Ελληνικής κουλτούρας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην προσέλκυση αναγνωρισμένων ελληνικών brands και Ελλήνων δημιουργών, καθώς στόχος είναι να αναδειχθούν τα ελληνικά ονόματα στο διεθνές κοινό.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €100-€125 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη Lamda Development.

Αναβαθμισμένη μαρίνα

Αναφορικά με την μαρίνα του Αγίου Κοσμά η εταιρεία τονίζει ότι θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών και παροχών. Θα διαθέτει 400 θέσεις ελλιμενισμού και θα μπορεί να φιλοξενεί σκάφη έως 80 μέτρα, κερδίζοντας εξέχουσα θέση στον χάρτη του παγκόσμιου θαλάσσιου τουρισμού.