Έως τέλος τους έτους οι δηλώσεις Covid-19 ιδιοκτητών ακινήτων
Έως τέλος τους έτους οι δηλώσεις Covid-19 ιδιοκτητών ακινήτων

Έως τέλος τους έτους οι δηλώσεις Covid-19 ιδιοκτητών ακινήτων

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα πρέπει να υποβάλουν την δήλωση "Covid-19" οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί από την υποχρεωτική μείωση κατά 40% στα ενοίκια του Νοεμβρίου.
RE+D magazine
04.12.2020

Εκτιμάται ότι το μέτρο θα επεκταθεί και για τον μήνα Δεκέμβριο αφού τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν έως και τις 14 του μηνός.

Με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή ορίζεται ότι το ποσό της αποζημίωσης που θα λαμβάνει από το κράτος κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου που το εκμισθώνει για την αναγκαστική μείωση των μισθωμάτων του κατά 40%.

Το ποσό ανέρχεται στο 50% της εισοδηματικής του απώλειας (στο 50% του 40% του μισθώματος ή στο 20% του συνολικού μισθώματος)- είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου, τους Ο.Τ.Α., τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Η σχετική πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ έχει ανοίξει για την υποβολή των δηλώσεων Covid Νοεμβρίου.Παράλληλα, μειωμένο ενοίκιο για την κύρια κατοικία μπορούσαν να καταβάλουν το Νοέμβριο και εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή όπως επίσης και για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από την μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις της αγοράς η επέκταση των περιοριστικών μέτρων και το Δεκέμβριο (τουλάχιστον έως τις 14 του μηνός) ενισχύει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο επέκτασης και της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου κατά 40% και τον τελευταίο μήνα του 2020.