Ζεσταίνονται οι... μπουλντόζες για το "Πάτρα - Πύργος"
Ζεσταίνονται οι... μπουλντόζες για το "Πάτρα - Πύργος"

Ζεσταίνονται οι... μπουλντόζες για το "Πάτρα - Πύργος"

Μέσα στο 2022 θα υπάρχει ένα δευτερογενές ασφαλές οδικό δίκτυο δήλωσε από τη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός.
RE+D magazine
01.10.2021

Αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο "Πάτρα - Πύργος" σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος υπογραμμίζει ότι τέλος του 2022 θα υπάρχει ένα δευτερογενές ασφαλές οδικό δίκτυο στη χώρα.

Τα παραπάνω τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, δεσμευόμενος ότι θα τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Οπως είπε απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ «Ξεκινάμε στις αρχές του 2022 με τα έργα για την οδική ασφάλεια τα οποία θα ολοκληρωθούν την ίδια χρονιά. Βάζουμε τέλος στο αδιέξοδο που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πήραμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση του και μετά το 2023. Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση που κάναμε με την ΕΕ λάβαμε το πιο σημαντικό: Πήραμε το “ πράσινο φως” για την ολοκλήρωσή του, τελείωσε η τεράστια ταλαιπωρία 15 ετών».

«Πήραμε ήδη την προγνωστοποίηση, επί της ουσίας πήραμε το “ πράσινο φως” και εντός των επόμενων ημερών θα στείλουμε τη γνωστοποίηση του υπουργείου Μεταφορών, για να πάρουμε την τελική έγκριση και θα ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου. Για να γλιτώσουμε χρόνο θα πάμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα καταθέσουμε τη σύμβαση στη Βουλή προς κύρωση. Η τελική γνωστοποίηση θα έρθει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Αρχικά θα ξεκινήσουν τα έργα για την οδική ασφάλεια τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του 2022. Έτσι μέσα στο 2022 θα έχουμε ένα δευτερογενές ασφαλές οδικό δίκτυο και το 2024 θα παραδοθεί ένα ολοκληρωμένο έργο, μοντέρνο, εκσυγχρονισμένο ασφαλές οδικό δίκτυο», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.