Λίγο πριν την είσοδό της στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ η Μαριάννα Λάτση
Λίγο πριν την είσοδό της στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ η Μαριάννα Λάτση

Λίγο πριν την είσοδό της στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ η Μαριάννα Λάτση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο και συγκεκριμένα στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ίδια ώρα στην Ελλάκτωρ.
RE+D magazine
10.03.2021

Η Reggeborgh Invest ανακοίνωσε την αποεπένδυση από την εταιρεία


Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση των Ολλανδών να πουλήσουν τμήμα ή το σύνολο των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην οποία ελέγχουν το 28,18% φέρνει μια νέα συμφωνία μεταξύ του family office της κατ. Μαριάννας Λάτση και της Ολλανδικής Reggeborgh Invest.

Οι εξελίξεις αναμένεται να ανακοινωθούν και εντός της ημέρας καθώς ήδη έχει δρομολογηθεί η μεταβίβαση των μετοχών της κατασκευαστικής με πακέτα που θα περάσουν από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Η απόφαση των Ολλανδών να επανακαθορίσουν την στρατηγική τους στις κατασκευές λήφθηκε μετά την γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου και συνδέεται με την προσπάθεια της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ αλλά και να διαχειριστεί τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανέκυπταν με την συμμετοχή της στους δύο ισχυρούς τεχνικούς ομίλους της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το oλλανδικό fund συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ και όπως φαίνεται η συμφωνία θα του επιτρέψει να επιδιώξει αυξημένη μετοχική συμμετοχή στον κατασκευαστικό όμιλο το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεσμεύει τη διοίκηση Περιστέρη από τη συνύπαρξης των Ολλανδών και στην Ελλάκτωρ και διευκολύνει την αυτόνομη πορεία των δύο ομίλων σε μια περίοδο που αναμένεται πλήθος έργων υποδομών τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Reggeborgh Invest

 «Η Reggeborgh Invest ανακοινώνει ότι μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.

Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.

Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».