Μειώνονται τρείς μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές
Μειώνονται τρείς μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές

Μειώνονται τρείς μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες το 2021, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.
Share Copy Link
RE+D magazine
18.11.2020

Η μείωση θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με το σχέδιο επιμερίζονται ως εξής:

α. Κατά 1,85 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίζεται κατά 1,49 στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,36 στο ασφάλιστρο του εργαζομένου. Το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας διαμορφώνεται σε 2,4 % και κατανέμεται 1,2 % στον εργοδότη και 1,2 % στον εργαζόμενο.

β. Κατά 0,30 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (Ε.Λ.Ε.Κ.Π) , η οποία μειώνεται κατά 0,12 από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.Α.) και κατά 0,18 πμ από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Π.Ε.Κ.Ε.). Το συνολικό ασφάλιστρο διαμορφώνεται σε 0,16 % και κατανέμεται ως εξής:

βα. Εργοδοτική εισφορά 0,06 % υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Π.Ε.Κ.Ε.)

ββ. Εισφορά εργαζομένου 0,10 % υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (Ε.Κ.Λ.Α.).

γ. Κατά 0,85 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (Ε.Λ.Ε.Κ.Π) και αφορά αποκλειστικά ασφάλιστρο του εργαζόμενου. Το αντίστοιχο ασφάλιστρο του εργαζομένου υπέρ Ε.Λ.Ε.Κ.Π. διαμορφώνεται σε 0,35 % και αφορά ασφάλιστρο υπέρ πρώην ΟΕΕ .