Με το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι
Με το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι

Με το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι

Με το χέρι στην τσέπη θα είναι αυτή την εβδομάδα οι φορολογούμενοι καθώς θα πρέπει να πληρωθούν δυο σημαντικοί φόροι και να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά που έλαβαν το 2015 και δεν έχουν δηλωθεί.
Share Copy Link
RE+D magazine
26.10.2020

Εβδομάδα πληρωμών για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.

Ειδικότερα, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του φόρου ΕΝΦΙΑ ο οποίος φέτος θα εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις δηλαδή έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει ήδη καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ εφάπαξ ή έχει προχωρήσει στην πληρωμή της πρώτης δόσης θα πρέπει να καταβάλει μόνο τη δόση του Οκτωβρίου.

Στο φετινό λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ υπάρχουν μειώσεις 10% – 30% ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας, εκπτώσεις 50% ή ακόμη και 100% για ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων αλλά και επιβαρύνσεις για όσους έχουν τακτοποιήσει αυθαίρετες επιφάνειες το 2019 αφού ο φόρος έχει υπολογιστεί με βάση την μεγαλύτερη επιφάνεια των ακινήτων.

Στους κερδισμένους περιλαμβάνονται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν εισοδήματα από ενοίκια λόγω της υποχρεωτικής κατά 40% ή της προαιρετικής τουλάχιστον 30% μείωσής τους καθώς το 30% έως 40% των απωλειών θα συμψηφισθεί με το φόρο ακινήτων.

Η Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα του μήνα και για την καταβολή της 4ης δόσης του φόρου εισοδήματος σε σύνολο 8 δόσεων που προβλέπεται για εφέτος. Σημειώνεται ότι η ΔΟΥ δίνει την δυνατότητα εξόφλησης όλων ανεξαιρέτως των οφειλών έως και σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις πριν γίνουν ληξιπρόθεσμες.