"Ξεκλειδώνει" η αξιοποίηση έκτασης του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι
"Ξεκλειδώνει" η αξιοποίηση έκτασης του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι

"Ξεκλειδώνει" η αξιοποίηση έκτασης του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι

Με καθυστέρηση 40 χρόνια αξιοποιείται ο οικισμός προς όφελος των μελών του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών.
RE+D magazine
16.09.2014

Το πρόγραμμα αξιοποίησης έκτασης στο Πικέρμι προς όφελος των μελών του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) παρουσίασαν από κοινού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Ταγαράς.

 

Με το πρόγραμμα αυτό και την ψήφιση του Ν.4280/14 παρέχεται λύση προς τα μέλη του ΑΟΟΑ σε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε επί 40 χρόνια.

Σύμφωνα με τον κο. Αβραμόπουλο με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης θα δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός με σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση και υψηλή περιβαλλοντική προστασία, ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των μελών του οργανισμού για στεγαστική αποκατάσταση.

 Συγκεκριμένα για την περιοχή του Πικερμίου, με το νέο νόμο, επιβάλλεται η παραχώρηση στο Δημόσιο του 50% των εκτάσεων των ενδιαφερομένων, με σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και επιτρέπεται να πολεοδομηθεί το υπόλοιπο 50%, με χαμηλό συντελεστή οικοδόμησης, μετατρέποντας την υφιστάμενη χέρσα και εγκαταλειμμένη έκταση σε έναν σύγχρονο οικισμό με πολλές κοινωφελείς λειτουργίες και βέβαια μεγάλης κλίμακας τεράστιο χώρο πρασίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δυο Υπουργεία έχουν ήδη συναποφασίσει και επεξεργάζονται τις σχετικές ρυθμίσεις και δίνεται πλέον η δυνατότητα στον ΑΟΟΑ να αξιοποιήσει την περιουσία του και να δημιουργήσει επ’ ωφελεία των μελών του, ένα νέο σύγχρονο οικισμό στο Πικέρμι.

Επίσης, για τα μέλη του ΑΟΟΑ επίκειται δημοπράτηση για κατασκευή 2 πολυκατοικιών (1 στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσ/νίκη και 1 στην Καστοριά)