Οικόπεδο στον Ασπρόπυργο αγόρασε η Trastor
Οικόπεδο στον Ασπρόπυργο αγόρασε η Trastor

Οικόπεδο στον Ασπρόπυργο αγόρασε η Trastor

Σχεδίαζει υπερσύγχρονο κέντρο διανομής στο Θριάσιο
RE+D magazine
06.08.2021

Στην απόκτηση, από την θυγατρική της ΔΩΡΙΔΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕ, οικοπέδου επιφανείας 16.013,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Μελίσσια» στον Ασπρόπυργο Αττικής, προχώρησε η Trastor.

To οικόπεδο βρίσκεται σε όμορη ιδιοκτησία της εταιρείας. Σε συνέχεια της εν λόγω επένδυσης, η θυγατρική έχει στην ιδιοκτησία της ενιαία οικοπεδική έκταση συνολικής επιφάνειας 78,7χιλ τ.μ., έναντι του Εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο. 

Η «ΔΩΡΙΔΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.», εταιρεία που άνήκε στην Καρπάθιος αγοράστηκε από την Trastor πριν από ένα χρόνο  Η εταιρεία διέθετε εμπορική αποθήκη συνολικής επιφάνειας 25.095 τ.μ επί γηπέδου εμβαδού 62.761 τ.μ, πλήρως μισθωμένη στην Seagull.

Το τίμημα για την απόκτηση του οικοπέδου ανήλθε σε €800,000. Στο εν λόγω οικόπεδο η Trastor σκοπεύει να αναπτύξει κτίριο αποθήκευσης και διανομής με πιστοποίηση LEED, διαμορφώνοντας μαζί με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις ένα υπερσύγχρονο κέντρο διανομής συνολικής επιφάνειας 31.300 τ.μ.

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, με αφορμή την πραγματοποίηση της ως άνω επένδυσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έπειτα από διαδοχικές επενδύσεις ύψους €29,4εκ σε κτίρια Logistics, η Trastor συνεχίζει να αυξάνει το συνολικό αποτύπωμα της στον κλάδο και σκοπεύει να εφαρμόσει τα νέα πρότυπα της αειφόρου ανάπτυξης και βιωσιμότητας στην κατασκευή του συγκεκριμένου ακινήτου. Η αγορά του εν λόγω οικοπέδου εξασφαλίζει τόσο την ανάπτυξη της λειτουργίας των υφιστάμενων μισθωτών του πιο σύγχρονου κέντρου διανομής στην περιοχή, όσο και σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους της Εταιρείας μας».