Πάνω από 30.000 δημόσια κτίρια βελτιώνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ
Πάνω από 30.000 δημόσια κτίρια βελτιώνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ

Πάνω από 30.000 δημόσια κτίρια βελτιώνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ

Το ΤΕΕ αρωγός στην διαδικασία μέσω της νέας πλατφόρμας.
RE+D magazine
21.09.2021

Ξεκίνησε ήδη από σήμερα 21/9/2021, μετά από έκδοση διαπιστωτικής πράξης του Προέδρου του ΤΕΕ, η καταγραφή στοιχείων υφισταμένων κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία προσαρμογής τους στις διατάξεις και προβλέψεις για την προσβασιμότητα των κτιρίων σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Η καταγραφή των κτιρίων, με ευθύνη των αρμοδίων στελεχών του δημόσιου τομέα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2021. Στο πρώτο στάδιο της καταχώρισης στοιχείων στην πλατφόρμα, η συμπλήρωσή τους δεν απαιτεί καταρχήν ειδικές τεχνικές γνώσεις. Το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο εισέρχεται στην πλατφόρμα με τη χρήση είτε των προσωπικών του διαπιστευτηρίων Taxisnet, είτε αυτών της υπηρεσίας ή του φορέα και καταχωρεί βασικά στοιχεία για το κτίριο και τις ανάγκες προσβασιμότητας, ενώ καταγράφονται και τυχόν ενέργειες/έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί.

Υπενθυμίζεται ότι για τα νέα κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος αλλά και συνάθροισης κοινού κλπ προβλέπεται ήδη η υποχρεωτική, κατά τον σχεδιασμό, προσαρμογή τους για την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Η καταγραφή των υφιστάμενων κτιρίων θα συνδράμει την Πολιτεία στην έγκαιρη ολοκλήρωση της προσαρμογής του δημόσιου τομέα σε μια προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς για όλους τους συμπολίτες μας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΤΕΕ, στην πλατφόρμα αναμένεται να δηλωθούν περισσότερα από 30.000 κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η είσοδος στην εφαρμογή θα γίνεται μέσω του GOV.GR: https://prosvasimotita-dy.gov.gr/