Παραμένουν στον "πάγο" οι οικοδομικές άδειες γύρω από την Ακρόπολη
Παραμένουν στον "πάγο" οι οικοδομικές άδειες γύρω από την Ακρόπολη

Παραμένουν στον "πάγο" οι οικοδομικές άδειες γύρω από την Ακρόπολη

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, παρατείνεται για έναν χρόνο (έως τις 11 Μαρτίου 2022) η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή νοτίως της Ακρόπολης, Μακρυγιάννη – Κουκάκι, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Αθηναίων.
Share Copy Link
RE+D magazine
03.03.2021

Οι οικοδομικές άδειες αφορούν στην περιοχή Μακρυγιάννη - Κουκάκι.

 Όπως ορίζεται στην απόφαση, η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών λήγει αυτοδικαίως, εάν πριν τη λήξη της εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) καθορισμού των όρων δόμησης της περιοχής το οποίο αναμένεται να σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που ισχύει από το 2019 σχετίζεται με την κατασκευή ξενοδοχείων των οποίων το ύψος υπερέβαινε τα 17,5 μ με στόχο να αντιμετωπίσει το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη. 

Σημειώνεται οτι για τον λόγο αυτό το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε εκ των υστέρων υπέρ της καθαίρεσης των δυο τελευταίων ορόφων του δεκαώροφου ξενοδοχείου επι της οδού Φαλήρου 5 το οποίο ανήκει στην Μπλε Κέδρος την ΑΕΕΑΠ του ομίλου Coco-mat το οποίο είχε κατασκευαστεί με βάσει το ασαφές θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε στην περιοχή .