Πέντε μνηστήρες για το ΣΔΙΤ της περιφερειακής Θεσσαλονίκης
Πέντε μνηστήρες για το ΣΔΙΤ της περιφερειακής Θεσσαλονίκης

Πέντε μνηστήρες για το ΣΔΙΤ της περιφερειακής Θεσσαλονίκης

Πέντε ενδιαφερόμενους για το έργο αναβάθμισης της ανατολικής εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονικης, γνωστό ως «Flyover» ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών.
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
09.12.2020

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο έως 30 ετών

Πρόκειται για τις εταιρίες:

ΑΒΑΞ Α.Ε.,

ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ,

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ,

ΙΝΤΡΑΚΑΤ και

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTERTOLL EUROPE ZRt.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση/κατασκευή της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα το έργο περιλαβάνει:- Το τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο -Κ5 (περιοχή Νοσοκομείου Παπαγεωργίου – πρώην στρατοπέδου Καρατάσου) έως την περιοχή του Νοσοκομείου «ΓΕΝΕΣΙΣ» με μήκος 9,5 χλμ. που προβλέπεται να αναβαθμιστεί με την προσθήκη Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyover).- Το τμήμα «ΓΕΝΕΣΙΣ» - Ανισόπεδος Κόμβος -Κ12 (σύνδεση με ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών), μήκους 3,5 χλμ, προβλέπεται να διευρυνθεί κατά μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.Ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα αναλάβει:-την εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών,-την κατασκευή του συνόλου των εργασιών,-τη χρηματοδότηση του έργου, όπως θα προκύψει βάσει του οριστικού σχεδιασμού-τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού έργου, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Περιφερειακής Οδού για όλη τη διάρκεια της σύμπραξης, με αντάλλαγμα πληρωμές διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας του έργουΤο συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο έως 30 ετών, εκ των οποίων 4 έτη εκτιμάται να αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 26 έτη την περίοδο λειτουργίας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου ανέρχεται στα 370 εκ. ευρώ.