Προς ενοικίαση το 6όροφο κτίριο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην Ακαδημίας
Προς ενοικίαση το 6όροφο κτίριο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην Ακαδημίας

Προς ενοικίαση το 6όροφο κτίριο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην Ακαδημίας

Ιδιοκτησίας Ταμείο Εθνικής Άμυνας
RE+D magazine
23.08.2021

Διαγωνισμό μίσθωσης του 6όροφου κτιρίου επί της οδού Ακαδημίας 31 στο κέντρο της Αθήνας ιδιοκτησίας Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) προκήρυξε η Υπηρεσία Αξιοποίησης ακίνητης Περιουσίας ενόπλων δυνάμεων

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά στην εκμίσθωση του πολυώροφου κτηρίου, συνολικού εμβαδού 1.986,58 τ.μ. (χωρίς τους κοινόχρηστους χώρους) επί οικοπέδου 362,40 τ.μ.. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των €402.000,00  ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (ήτοι €33.500,00 μηνιαίως) και ποσοστό πενταετούς αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με το 100% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή επί του εκάστοτε διαμορφούμενου μηνιαίου μισθώματος. Η παραπάνω αναπροσαρμογή δεν μπορεί να είναι κατώτερη του 5% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος ανά πενταετία.

 Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 35 έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με δικαίωμα παράτασης για άλλα 15 με διατήρηση των όρων αυτού. 

 Λόγω των ουσιωδών αναγκαίων δαπανών που θα απαιτηθούν από το μισθωτή για την ανακατασκευή-αναμόρφωση του κτιρίου, προκειμένου να είναι δυνατή η αξιοποίησή του για εμπορική/επαγγελματική χρήση, ο μισθωτής θα έχει το δικαίωμα να καταβάλλει το 50% του μισθώματος για το πρώτο έτος της μίσθωσης και το 70% του μισθώματος για το δεύτερο έτος της μίσθωσης. 

 Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών δεν μπορεί να είναι πέραν των δύο (2) ετών. Μετά την αποπεράτωση των εργασιών αυτές περιέρχονται αυτοδικαίως στην κυριότητα του Τ.ΕΘ.Α. Εάν ο μισθωτής δεν ολοκληρώσει την ανακατασκευή του κτιρίου εντός των δύο (2) πρώτων ετών της μίσθωσης η Δ.Ε./Τ.ΕΘ.Α. θα έχει δικαίωμα να λύσει αζημίως τη μίσθωση, να κηρύξει το μισθωτή έκπτωτο και να προβεί σε ενέργειες για την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης υπέρ του Τ.ΕΘ.Α.. 

 Το ακίνητο εκμισθώνεται αποκλειστικά για επαγγελματική/εμπορική χρήση.

 Ο διαγωνισμός θα είναι Δημόσιος Ηλεκτρονικός Πλειοδοτικός και θα διενεργηθεί σε μία φάση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΕΘΑ/ΥΠΑΑΠΕΔ.

 Ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού είναι η 05 Νοε 21 και ο χρόνος διεξαγωγής είναι δύο (2) ώρες, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. και λήξης 12:00 μ.μ..

 Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν υποχρεούνται, επί ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, η οποία να καλύπτει ποσό ίσο με ποσοστό 2% επί του συνολικού μισθώματος που θα καταβληθεί στο χρονικό διάστημα της μίσθωσης [ήτοι 2% x 402.000,00 € (τιμή εκκίνησης του ετήσιου συνολικού ανταλλάγματος) x 35 (έτη μίσθωσης) = €281.400,00.