Προσφορές 260 εκατ. ευρώ για τα 28 κτίρια του Δημοσίου
Προσφορές 260 εκατ. ευρώ για τα 28 κτίρια του Δημοσίου

Προσφορές 260 εκατ. ευρώ για τα 28 κτίρια του Δημοσίου

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από το ΤΑΙΠΕΔ οι νέοι ιδιοκτήτες των 28 ακινήτων του Δημοσίου
RE+D magazine
18.10.2013

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από το ΤΑΙΠΕΔ οι νέοι ιδιοκτήτες των 28 ακινήτων του Δημοσίου τα οποία βγήκαν σε διαγωνισμό με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το άνοιγμα των προσφορών προέκυψε ότι οι προσφορές της Εθνικής Πανγαία, του ομίλου της Εθνικής, και της Eurobank Properties, είναι οι καλύτερες για τα δύο πακέτα ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα 28 ακίνητα χωρίστηκαν σε δύο χαρτοφυλάκια για τα οποία έγιναν ξεχωριστές προσφορές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το ένα πακέτο 14 κτιρίων η εισηγμένη στο χρηματιστήριο επενδυτική εταιρεία, Eurobank Properties, κατέθεσε προσφορά 145 εκατ. ευρώ.

Για το έτερο πακέτο 14 κτιρίων η Εθνική Πανγαία κατέθεσε προσφορά 115 εκατ. ευρώ. Το άθροισμα δηλαδή των προσφορών των δύο ΑΕΕΑΠ ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ. Ο τρίτος «μνηστήρας» η Dolphin Capital REIT κατέθεσε τελικά προσφορά και για τα 28 ακίνητα που ανέρχεται σε 171 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι ξεχωριστές προσφορές των δύο ΑΕΕΑΠ των τραπεζών αναμένεται να πλειοδοτήσουν στο διαγωνισμό και να μοιραστούν τα 28 πολύ σημαντικά κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο.

Στη λίστα των ακινήτων περιλαμβάνονται κτίρια που στεγάζουν υπουργεία και φορείς, όπως των υπ. Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας, Υγείας, και Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.