Πωλητήριο στο South Polis
Πωλητήριο στο South Polis

Πωλητήριο στο South Polis

Η συνολική καθαρή λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε €23,8 εκατ.
RE+D magazine
15.10.2019

Χαρτοφυλάκιο τεσσάρων ακινήτων μεταξύ των οποίων και το εμπορικό κέντρο South Polis στο Π. Φάληρο βγάζει προς πώληση η Αlpha bank

 

Συγκεκριμένα η τράπεζα πουλά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΠ Αττικής ΙΙ A.E. Στην εταιρεία ανήκουν  οικόπεδο που βρίσκεται στη θέση Φαληρικό Δέλτα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αττικής επί των οδών Μωραιτίνη, Εθνάρχη Μακαρίου και ανωνύμου, συνολικής έκτασης 16.848 τμ. (πάνω στο οποίο έχει ανεγερθεί το εμπορικό κέντρο South Polis), κτίριο που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδου επιφάνειας 14.573 τμ. και 738 θέσεις στάθμευσης, και οριζόντια ιδιοκτησία του τρίτου ορόφου του κτηρίου 4 του κτιριακού συγκροτήματος ΙΙ , που βρίσκεται επίσης στο εν λόγω οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 910,00 τ.μ.

Και τα δυο ακίνητα είναι μισθωμένα το μεν πρώτο στις Εταιρίες Village Roadshow Ελλάς Α.Ε., Jumbo A.E. και στην Βρεττάκος BP. – Κεχαγιόγλου Δ. & ΣΙΑ O.E. το δε δεύτερο στις εταιρίες Arrow Shipping Hellas S.A. και D.V.B. Bank S.E..

Τα παραπάνω ακίνητα αποτελούσαν αντικείμενο χρηματοδοτικής μίσθωσης από την Alpha Leasing μέχρι την χρήση 2017 όπου η εταιρεία εξαγόρασε τα ακίνητα προ του συμβατικού χρόνου λήξης της χρηματοδοτικής μίσθωσης και απέκτησε την κυριότητα τους στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανειου προς την Μπάμπης Βωβός ΔΤ.

Για το ακίνητο το οποίο ολοκληρώθηκε το 2006 από τον όμιλο της «Μπ. Βωβός - Διεθνής Τεχνική», αποτελώντας επένδυση της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ η τράπεζα είχε υπογράψει προσύμφωνο πώλησης με τον ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα κ. Δουζόγλου.
 Η λογιστική αξία των ακινήτων την 31η Δεκεμβρίου 2018 προσδιορίστηκε σε €22 εκατ.

Επιπλέον η Alpha πουλά και δύο κτήρια γραφείων στο Χαλάνδρι (επί της οδού Παπανικολή αμφότερα). Η συνολική καθαρή λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε €23,8 εκατ.  Οι μη δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 25 Οκτωβρίου και οι δεσμευτικές προς τα τέλη Νοεμβρίου.