Σε εταιρεία του Ομίλου Quest αποθήκη της BriQ στον Ασπρόπυργο
Σε εταιρεία του Ομίλου Quest αποθήκη της BriQ στον Ασπρόπυργο

Σε εταιρεία του Ομίλου Quest αποθήκη της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η κατασκευή του πρώτου κτηρίου αποθηκών στον Ασπρόπυργο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2021.
Στυλιανή Ρουχωτά
28.09.2021

Τα οικονομικά της αποτελέσματα δημοσίευσε την Παρασκευή 24, Σεπτεμβρίου η BriQ Properties ενώ σε conference call που είχε τη Δευτέρα με τους επενδυτές ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας μίσθωσης του πρώτου κτηρίου αποθηκών που ετοιμάζει στον Ασπρόπυργο.

 

Το σχέδιο ανάπτυξης αποθηκών στον Ασπρόπυργο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την πρόσφατη εξαγορά επιπλέον έκτασης στην περιοχή. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΑΕΕΑΠ,  στο σημείο μπορεί να χτίσει μέχρι και 40.000τ.μ. στεγασμένων χώρων.

Η κατασκευή του πρώτου κτηρίου αποθηκών βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2021 ενώ έχει ήδη βρεθεί και ο ενοικιαστής που είναι εταιρία του Ομίλου της Quest.

Η κα Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, ανέφερε ότι η BriQ έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με τη θυγατρική της Quest για την εκμίσθωση του ακινήτου.

Στο πρότζεκτ του Ασπροπύργου έχει επενδυθεί συνολικά μέχρι σήμερα ποσό €15εκατ. εκ των οποίων τα €6,7εκατ. αφορούν σε επενδύσεις γης ενώ το gross yield της επένδυσης είναι λίγο πάνω από 8%.

Για τα επόμενα δύο χρόνια η ΑΕΕΑΠ σκοπεύει να επενδύσει τόσο σε νέα περιουσιακά στοιχεία με προτεραιότητα της αποθήκες -διότι οι αποδόσεις τους παραμένουν παρά τις πιέσεις πάνω από το 8%- όσο και σε νέα buy backs με σεβασμό στο επενδυτικό προφίλ των μετόχων της.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση η εταιρία δραστηριοποιείται με ποσοστό μόχλευσης που φτάνει το 40% και το κόστος κεφαλαίου της αγγίζει το 2,25%.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας εξακολουθεί να συμφωνεί με το συντηρητικό προφίλ των βασικών της επενδυτών καθώς το 45,6% του free float της βρίσκεται σε συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρίες κτλ. 

Κατά τη διάρκεια του conference call της εταιρίας η κα Αποστολίδου, εκτίμησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων."Μετά την παύση που επέφερε στην οικονομική δραστηριότητα η κρίση του COVID19 τώρα παρατηρείται μια ενίσχυση της οικονομίας, του τουρισμού. Ο αριθμός των συναλλαγών αυξάνεται και το βραχυπρόθεσμο μέλλον θα είναι ενδιαφέρον," τόνισε.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΕΕΑΠ.