Σε ΦΕΚ οι προδιαγραφές των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων
Σε ΦΕΚ οι προδιαγραφές των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων

Σε ΦΕΚ οι προδιαγραφές των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων

Oι μελέτες που απαιτούνται για την εκπόνηση και αναθεώρηση των πολεοδομικών σχεδίων της χώρας
RE+D magazine
09.06.2017

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 1975/6.6.2017) η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για τον καθορισμό των προδιαγραφών εκπόνησης των μελετών Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ), που απαιτούνται για την εκπόνηση και αναθεώρηση των πολεοδομικών σχεδίων της χώρας.

Οι μελετητικές εργασίες που απαιτούνται είναι οι εξής:

Κύρια Μελέτη του ΤΧΣ που αφορά τον χωρικό σχεδιασμό και προσδιορίζει μέσω κατευθύνσεων και μέτρων την στρατηγική χωρικής ανάπτυξης και οργάνωσης στο σύνολο της εδαφικής περιοχής ενός ή περισσοτέρων ΟΤΑ και καθορίζει, με βάση τη στρατηγική αυτή, κατηγορίες περιοχών χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης στις δημοτικές ενότητες, τα μεγέθη ανάπτυξης και τη γενική πολεοδομική οργάνωση των οικιστικών υποδοχέων που τον (τους) αποτελούν και είτε σχεδιάζονται εξ’ αρχής είτε αναθεωρούνται.
 
Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των προτεινόμενων από την κύρια μελέτη χωρικών ρυθμίσεων του ΤΧΣ 

 Ειδική Μελέτη Εκτίμησης Γεωλογικών Κινδύνων και Γεωλογικής Καταλληλότητας Οικιστικών Περιοχών ως υποστηρικτική της Κύριας Μελέτης του ΤΧΣ. Η μελέτη αφορά στις περιοχές του ΟΤΑ που δεν καλύπτονται από μελέτες της προηγούμενης περιόδου σχεδιασμού μέσω ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ του ν. 2508/1997 και τις νέες προς πολεοδόμηση περιοχές μέσω του ΤΧΣ.

Μελέτη Οριοθέτησης των ρεμάτων των νέων προς πολεοδόμηση οικιστικών περιοχών μέσω του ΤΧΣ ως υποστηρικτική της Κύριας Μελέτης του ΤΧΣ. 

ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ