Στα €47,7 εκατ. το τίμημα για τα Village
Στα €47,7 εκατ. το τίμημα για τα Village

Στα €47,7 εκατ. το τίμημα για τα Village

Την πώληση των κινηματογραφικών της αιθουσών στην Ελλάδα σε έναν «ευρωπαίο επενδυτή» τον οποίο
RE+D magazine
06.10.2009

Την πώληση των κινηματογραφικών της αιθουσών στην Ελλάδα σε έναν «ευρωπαίο επενδυτή» τον οποίο και δεν τον κατονομάζει επιβεβαίωσε η αυστραλιανή εταιρεία Village Roadshow.

Σε ανακοίνωση της προς το Αυστραλιανό Χρηματιστήριο, η Village Roadshow κάνει γνωστό ότι η θυγατρική της στην Ελλάδα πουλήθηκε έναντι €47,7 εκατ., περίπου (80 εκατ. δολάρια Αυστραλία) και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα €12 εκατ. (20 εκατ. δολάρια). Σύμφωνα με πληροφορίες την εταιρεία αγόρασαν οι κ. κ. Δ. Κοντομηνάς και Χ. Αντωνόπουλος.

Η Village Roadshow στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερα από 750 άτομα. Φέτος ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. και ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξής τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται στο 5%. Ο τομέας διανομής ταινιών αποτελεί μια αρκετά σημαντική δραστηριότητά με ετήσια έσοδα άνω των €20 εκατ.

Η εταιρεία έχει τη διανομή των ταινιών της Village Roadshow Pictures ενώ εκπροσωπεί και τα studio της Warner στην ελληνική αγορά. Επίσης δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ταινιών με στόχο την προώθηση του εγχώριου κινηματογράφου.