Σύμφωνα με αυτο το τμήμα της πόλης, που βρίσκεται εντός του αναοριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών (ΦΕΚ 96/Δ/2004), διακρίνεται σε ζώνες 1(α), 1(β) και 2, για τις οποίες καθορίζονται ύψη ως εξής:
Στη ζώνη 1(α), 1(β), όπως αυτή περικλείεται από τις οδούς Καλλιρρόης, Ματρόζου, Γενναίου Κολοκοτρώνη, Τάιχμαν, Διοβουνιώτου, Ζαχαρίτσα, Τσάμη Καρατάση, Ερεχθείου, Φράττι, Ροβέρτου Γκάλι, Χατζηχρήστου, Μακρυγιάννη, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Τζιραίων, Δαβίδ Ντανζέ, Ανδρέα Συγγρού, Αθανασίου Διάκου, Καλλιρρόης, Πετμεζά, Συγγρού, Καλλιρρόης [ζώνη 1(α)] και Τριών Ιεραρχών, Κυδαντινών, Δημοφώντος, Κοίλης, Καλλιρρόης, Κηφισοδότου, Τριών Ιεραρχών [ζώνη 1(β)], καθορίζεται μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 21μ.
Εξαιρούνται οι οικοδομές με πρόσωπο στη Λ. Συγγρού, για το τμήμα της ζώνης 2, από την οδό Καλλιρρόης έως την οδό Πετμεζά Στη ζώνη 2, όπως αυτή περικλείεται από τις οδούς Καλλιρρόης, Λ. Συγγρού, Πετμεζά, Καλλιρρόης, περιλαμβάνοντας και τις οικοδομές που έχουν πρόσοψη επί της Λ. Συγγρού σε τμήμα από την οδό Καλλιρρόης έως την οδό Πετμεζά και σε επαφή με τη ζώνη 1(α), καθορίζεται μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 24μ.2. Στις εν λόγω περιοχές να επιτρέπεται η προσαύξηση του ύψους του κτιρίου κατά 1μ. για τη δημιουργία φυτεμένου δώματος.3. Οι εν λόγω ζώνες να μην εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 10 του Ν. 4067/2012.4. Στις περιοχές αυτές να μην επιτρέπονται: οι κατασκευές πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων και μέσα στο ιδεατό στερεό της παραγράφου 2α του άρθρου 19 του Ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79/Α/2012), ήτοι “χώροι κύριας χρήσης αποκλειστικής ή κοινόχρηστης, μέγιστης επιφάνειας 35τ.μ., με προϋπόθεση τη δημιουργία φυτεμένους δώματος που καλύπτει το 80% της επιφάνειας του δώματος και με αναλογία 1 τ.μ. δώματος ανά 5 τ.μ. φύτευσης” και της παραγράφου 2ε του ίδιου άρθρου, ήτοι “ασκεπείς πισίνες”.
5. Για όλες τις επεμβάσεις/ενέργειες σε υφιστάμενα κτίρια, με εξαίρεση αυτές που αφορούν στο εσωτερικό των κτιρίων και δεν απαιτούν εκσκαφές, να υποβάλλεται αίτημα στο ΥΠΠΟΑ και να εκδίδεται σχετική Απόφαση, κατόπιν γνώμης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.Το μέλλον του ξενοδοχείου της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ
Όσο για το ακίνητο της της Μπλε Κέδρος επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34 στην περιοχή «Μακρυγιάννη» το οποίο λειτουργεί από πέρυσι ως ξενοδοχείο το υπουργείο Πολιτισμού ακυρώνει την άδεια με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη ανέγερσης του, ζητώντας να μειωθεί τι ύψος του ωστε να μην υπερβαίνει τα 24 μ. συν τις επιτρεπόμενες κατασκευές πάνω από το κτήριο, Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού συνεκτιμήθηκε η διαμορφωμένη κατάσταση του ευρύτερου δομημένου περιβάλλοντος, το ύψος των όμορων και πέριξ οικοδομών, καθώς και το γεγονός ότι το κτήριο έχει ολοκληρωθεί.