Το γήπεδο της ΑΕΚ στο επίκεντρο του νέου Ρυθμιστικού της Αθήνας
Το γήπεδο της ΑΕΚ στο επίκεντρο του νέου Ρυθμιστικού της Αθήνας

Το γήπεδο της ΑΕΚ στο επίκεντρο του νέου Ρυθμιστικού της Αθήνας

Νομοθετική ρύθμιση για το σχεδιασμό του γηπέδου της ΑΕΚ περιλαμβάνεται στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής - Θεσ/νίκης.
RE+D magazine
09.05.2014

Νομοθετική ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνεται στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής και Θεσσαλονίκης που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΥΠΕΚΑ.

Στόχος είναι τα σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και να εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στο χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και λειτουργήσουν σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ.

Διαβάστε αναλυτικά το "Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής και Θεσσαλονίκης"

Δείτε την Αιτιολογική Εκθεση του Ρυθμιστικού Σχεδίου.