Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ

Νέο διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε μεταξύ άλλων η Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021.
Ειρήνη Θεοφανίδου
02.11.2021

Οι προοπτικές της εισηγμένης για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν ομοφώνως τα πρόσωπα που προτάθηκαν και ειδικότερα:

Κοντολάτης Γεώργιος Εκτελεστικό Μέλος
Τσαδήμας Αργύρης
Μη Εκτελεστικό Μέλος Ετελεστικό Μέλος
Ταξάκη Ειρήνη Εκτελεστικό Μέλος
Γεωργολόπουλος Αλέξανδρος Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Raymond Maureen Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2020 και των αντίστοιχων εκθέσεων του Δ.Σ και του Ορκωτού Ελεγκτή. Τέλος, εξέλεξε για μέλη της Επιτροπής Ελέγχου τους Raymond Maureen Πρόεδρος, Τσαδήμας Αργύρης Μέλος και Γεωργολόπουλος  Αλέξανδρος Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Η επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας το επόμενο διάστημα εντείνει τις προσπάθειες ενεργοποίησής της σε νέους -μη κορεσμένους τομείς δραστηριότητας- εκτός των δημοσίων έργων που διεκδικεί όπως για παράδειγμα η ενέργεια, η διαχείριση ΧΥΤΑ και τα logistics. Παράλληλα, επιδιώκει συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι, παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία, πέραν από την συνεισφορά τους σε οικονομικούς πόρους, θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και σε άλλους τομείς για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Επίσης η εταιρεία συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για διεκδίκηση απαιτήσεων από έργα εσωτερικού και εξωτερικού προσπαθεί να εισπράξει από το Ρουμανικό, Ελληνικό Δημόσιο & Τρίτων Τεχνικών εταιρειών,  σχετικές απαιτήσεις της. Υπενθυμίζουμε ότι τα έργα της Ρουμανίας έχουν διακοπεί με υπαιτιότητα του Ρουμανικού Δημοσίου και η εισηγμένη είναι σε αναμονή αποφάσεων εκ των διαιτησιών διαιτησία – εκκαθάριση στις οποίες έχει προβεί. Κατά την 30.06.2021 υφίστανται  αγωγές και διαιτησίες τεχνικών έργων κατά της εταιρείας, ποσού € 2.500.000 περίπου.