Τροποποιήσεις στους όρους δόμησης σε επιχειρηματικά πάρκα
Τροποποιήσεις στους όρους δόμησης σε επιχειρηματικά πάρκα

Τροποποιήσεις στους όρους δόμησης σε επιχειρηματικά πάρκα

Ti προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.
RE+D magazine
25.10.2021

Αλλαγές στους όρους δόμησης επιχειρηματικών πάρκων καθώς και σε Οινόφυτα και Βοιωτία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις υπαίθριες αγορές που κατατίθεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα στην παρ.2 του άρθρου 52 του Ν.3982/2011 (Α’143) περί των όρων δόμησης εντός των Επιχειρηματικών πάρκων, προστίθεται τρίτο εδάφιο στην περ. γ και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

"2 Oι όροι δόμησης προσδιορίζονται στην απόφαση της παρ. 6 του άρθρου 46. Σε κάθε περίπτωση τηρούνται τα παρακάτω όρια:


Α. Ποσοστό κάλυψης μέχρι 70% Το μέγεθος αυτό ισχύει και για τους Οργανωμένους Υποδοχείς με τους προϋφιστάμενους νόμους του Ν 3982/2011.

Β Συντελεστής δόμησης μέχρι 2,0 για βιοτεχνικές και βιομηχανικές χρήσεις, μέχρι 1,6 για επαγγελματικά εργαστήρια και χρήσεις εφοδιαστικής και 1,4 για τις υπόλοιπες χρήσεις

Γ Η επιτρεπόμενη κατ’ όγκο εκμετάλλευση των οικοπέδων στα επιχειρηματικά πάρκα προκύπτει από την ακόλουθη σχέση

 ΣΟ = 7,00 χ (ΣΔ)

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΤΑΔ ΜΟΔ 

Επιπλέον στη τροπολογία ορίζονται οι επιτρεπόμενες δικαιοπραξίες σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή πολεοδομικές παραβάσεις [σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας επί ακινήτου που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ή στο Δημόσιο κατά ποσοστό ανώτερο του πενήντα τοις εκατό (50%) και το οποίο διαχειρίζεται η εν λόγω εταιρεία, για μίσθωση ή παραχώρηση τμήματος των ακινήτων αυτών
 
Τέλος προβλέπει την παράταση της δυνατότητας της ΜΟΔ ΑΕ να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης έργου να συνάπτει συμβάσεις μίσθωσης έργου με μηχανικούς της απαιτούμενης ειδικότητας, που έχουν εγγραφεί στο μητρώο φυσικών ή και νομικών προσώπων για την υλοποίηση των κάθε είδους συγχρηματοδοτούμενων ή μη, έργων που αναλαμβάνει.


ΕΔΩ ANAΛΥΤΙΚΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ