Υποβάθμιση σε «C» της Intralot από την Fitch
Υποβάθμιση σε «C» της Intralot από την Fitch

Υποβάθμιση σε «C» της Intralot από την Fitch

Στο «C» από «CC» που ήταν προηγούμενος υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Intralot ο οίκος Fitch, καθώς η πρόσφατη συμφωνία με τους ομολογιούχους θεωρείται «πιστωτικό γεγονός» και ως εκ τούτου ο οίκος βάσει των κανόνων του υποχρεούται να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.
RE+D magazine
19.01.2021

Η υποβάθμιση έρχεται μετά την συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Παράλληλα ο οίκος υποβάθμισε και τα μη εξασφαλισμένα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Intralot Capital Luxembourg S.A. "C" / "RR4" από "CC" / "RR4". Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου «η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την ανακοίνωση της 14ης Ιανουαρίου 2021 για συμφωνία μεταξύ του 75% των ομολογιούχων για το χρεόγραφο του 2021 και του 13% για αυτό του 2024 προκειμένου να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της».

Βάσει των κριτηρίων που έχει o οίκος για τις αναδιαρθρώσεις προβληματικών χρεών (Distressed Debt Exchange – DDE), η πρόταση θεωρείται ότι επιβάλλει σημαντική μείωση σε σχέση με τους αρχικούς συμβατικούς όρους, ενώ δείχνει και την πρόθεση να αποφευχθεί τυχόν αδυναμία πληρωμής στους τίτλους που «ωριμάζουν» τον Σεπτέμβριο του 2021.

Παράλληλα αναφέρεται ότι εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί με επιτυχία θα υπάρξει νέα υποβάθμιση της εταιρείας στο επίπεδο της «Επιλεκτικής Χρεοκοπίας» («Restricted Default» - RD) και θα ακολουθήσει νέα εξέταση του πιστωτικού της προφίλ, ενώ εάν η συμφωνία δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία θα υποβαθμιστεί σε επίπεδο «D» («Default»).