Φοιτητικές εστίες αναπτύσσει στη Ρουμανία Γάλλος επιχειρηματίας
Φοιτητικές εστίες αναπτύσσει στη Ρουμανία Γάλλος επιχειρηματίας

Φοιτητικές εστίες αναπτύσσει στη Ρουμανία Γάλλος επιχειρηματίας

Σε οικόπεδο πρώην αποθηκών της Coca Cola που προορίζονταν για πολυκατοικίες.
Ειρήνη Θεοφανίδου
20.10.2021

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Gerard Losson, ιδιοκτήτης του οίκου κουστουμιών Formens στο Botosani (Αν. Ρουμανία) ετοιμάζεται να αναπτύξει μια φοιτητική πανεπιστημιούπολη με πάνω από 1.000 κλίνες στις πρώην αποθήκες της Coca Cola Militari.

Οι πρώην ιδιοκτήτες του οικοπέδου είχαν προετοιμάσει το... έδαφος για κατασκευή πολυκατοικιών με δυναμικό πάνω από 500 διαμερίσματα αλλά ο επιχειρηματίας, όπως γράφει η Profit.ro, αποφάσισε τώρα να το μετατρέψει σε φοιτητικές εστίες.

Ετσι έρχεται σε άμεσο ανταγωνισμό με τον τοπικό επιχειρηματία Liviu Tudor, ο οποίος κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική φοιτητική πανεπιστημιούπολη στο Βουκουρέστι, τα West Gate Studios, με 700 δωμάτια - που βρίσκονται όχι μακριά από το έργο του Losson.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές το νέο έργο που ανακοίνωσε ο Losson, ονομάζεται Unique Student Residence και απαιτεί επένδυση ύψους €32 εκατ.

Θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός συγκροτήματος φοιτητικών κατοικιών που θα αποτελείται από 4 τμήματα, το οποίο αναπτύσσεται γύρω από μια εσωτερική αυλή.