Αναζητά καταστήματα για να επεκτείνει το δίκτυό της η Bread Factory
Αναζητά καταστήματα για να επεκτείνει το δίκτυό της η Bread Factory

Αναζητά καταστήματα για να επεκτείνει το δίκτυό της η Bread Factory

Στο στόχαστρο της εταιρείας περιοχές των Νοτίων Προαστίων και συζητήσεις για νέο χώρο στη Θεσσαλονίκη.
Ειρήνη Θεοφανίδου
14.12.2021

Σε συνεχείς συζητήσεις για την μίσθωση νέων χώρων βρίσκεται η αλυσίδα καταστημάτων Bread Factory, το επιτυχημένο concept πολυχώρου τροφίμων που μετρά ήδη 8 σημεία στην Αττική και ένα στη Λάρισα.

Οπως ανέφεραν κατά την διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, οι εκπρόσωποι της αλυσίδας κ.κ. Α. Κολοκυθάς και Π. Δημητρόπουλος τα Bread Factory συνεχίζουν την αναπτυξιακή τους πορεία με ισχυρό επενδυτικό πλάνο που αφορά στην διεύρυνση του δικτύου, αλλά και στην διαρκή εξέλιξη του μοντέλου λειτουργίας τους με την προσθήκη νέων κωδικών και νέων concept.

Ωστόσο, υπογράμμισαν ότι η αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου αποτελεί "γολγοθά" για ένα τέτοιο μοντέλο όπως αυτό της αλυσίδας που αναζητά μεγάλους χώρους για να στεγάσει εργαστήρια, κουζίνα για την προετοιμασία των γευμάτων, αρτοποιείο, χώρους πώλησης των τροφίμων, αλλά και τραπεζοκαθίσματα. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με ορισμένους ιδιοκτήτες στα Νότια προάστια της Αττικής όπου θα "φιλοξενήσουν" το επόμενο κατάστημά της. Οπως είπαν οι εκπρόσωποί της εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα τα έργα στο Ελληνικό καθώς και αυτά της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην τοπική αγορά.

Επέκταση στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση των δραστηριοτήτων εκτός της Αττικής, η εταιρεία ήδη λειτουργεί νέο κατάστημα στη Λάρισα, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι η Θεσσαλονίκη -στην οποία βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση ακινήτου- αλλά και οι Πάτρα και Βόλος σε ορίζοντα τριετίας. Όπως τονίστηκε εξάλλου,  η ανάπτυξη της αλυσίδας δεν θα προέλθει μόνο από την γεωγραφική επέκταση, αλλά και από την προσθήκη νέων concept, τα οποία σχεδιάζονται σε συνεργασία με επαγγελματίες της αγοράς. Κάθε ένα απ' αυτά όπως έγινε με την Angolo Di Gelato θα φέρει την επώνυμη, αλλά και υπεύθυνη υπογραφή των καλύτερων επαγγελματιών και θα πιστοποιεί την ποιότητα των προϊόντων. Η εταιρεία έχει στα ράφια της και προϊόντα τοπικών παραγωγών όπως μέλι, κρασί και λάδι από τη Μονή Βατοπεδίου στο Αγιο Ορος.

Στα καταστήματά της εργάζονται πάνω από 1500 άτομα, η μέση επισκεψιμότητα, κυμαίνεται σε περισσότερους από 2.000 πελάτες ημερησίως (ανά κατάστημα) οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο €5 και η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει  περίπου 1.000 κωδικούς, είδη αρτοποιείου, ζαχαροπλαστικής, έτοιμα γεύματα,  καφέ αλλά και ξεχωριστό τμήμα με τυποποιημένα τρόφιμα και ποτά από επιλεγμένους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα.