Ανοδος κερδών για την Savills το 2021 μετά το "ριμπάουντ" της αγοράς ακινήτων
Ανοδος κερδών για την Savills το 2021 μετά το "ριμπάουντ" της αγοράς ακινήτων

Ανοδος κερδών για την Savills το 2021 μετά το "ριμπάουντ" της αγοράς ακινήτων

Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση στα κέρδη προ φόρων 180%.
Ειρήνη Θεοφανίδου
10.03.2022

Ο κορυφαίος κτηματομεσιτικός όμιλος Savills ανακοίνωσε άνοδο των κερδών για το 2021, καθώς η αγορά κατοικιών επανήλθε στα προ πανδημίας επίπεδα ύστερα από την επιβράδυνση που κατέγραψε το 2020.

Πιο αναλυτικά ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 180% στα £183,1 εκατ. καθώς η εταιρεία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται από όλα σχεδόν τα τμήματα στα οποία δραστηριοποιείται.

Τα έσοδα από συμβουλευτικές συναλλαγές του ομίλου αυξήθηκαν 34% στις αγορές που ανακάμπτουν, μαζί με μια άνοδο 35% στα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές συνολικά, ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα του ομίλου στα £2,15 δισ.

Ο επικεφαλής Mark Ridley είπε ότι η ανάπτυξη σε όλα τα τμήματα είχε καταστήσει το 2021 μια χρονιά κρίσιμη για την εταιρεία.

«Η Savills σημείωσε επιδόσεις ρεκόρ το 2021, αντικατοπτρίζοντας τη σημαντική ανάκαμψη στις συναλλαγές τόσο στα οικιστικά όσο και στα εμπορικά ακίνητα», είπε.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας στην ηπειρωτική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική ανέκαμψαν το 2021 από τις απώλειες της πανδημίας το 2020 για να ξεπεράσουν τις προσδοκίες και να προσφέρουν υγιή κέρδη.

Οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί εξαιτίας του Covid-19 σε όλες τις αγορές επέτρεψαν στην εταιρεία να μειώσει το κόστος σε τομείς όπως ταξίδια, εκδηλώσεις και ψυχαγωγία, γεγονός που αύξησε το υποκείμενο περιθώριο κέρδους στο 9,3%.