Ανοίγει ο δρόμος για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Μονολίθι
Ανοίγει ο δρόμος για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Μονολίθι

Ανοίγει ο δρόμος για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Μονολίθι

Το πρώτο έργο αναμένεται να οδηγηθεί σε δημοπράτηση τον Σεπτέμβριο του 2022.
Share Copy Link
RE+D magazine
10.12.2021

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε με τον Δήμο Πρέβεζας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου με αντικείμενο την δυνατότητα αξιοποίησης παραθαλάσσιας έκτασης, ιδιοκτησίας του δήμου, στην περιοχή της Πρέβεζας.

Το MoU υπέγραψαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη μεταξύ τους συνεργασία, με απώτερο στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου με διακριτικό τίτλο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΙΘΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «Long Beach Preveza», προκειμένου αυτό να εισαχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση.

Η επένδυση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε δημοτική έκταση στο παραθαλάσσιο μέτωπο ανάμεσα στο Κανάλι και το Μονολίθι και προβλέπει την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με συνεδριακό κέντρο, και αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα είναι απόλυτα συμβατές με τους όρους δόμησης και τα περιβαλλοντικά δεδομένα που ισχύουν στην περιοχή.

 Η περιοχή, στην οποία θα αναπτυχθεί το συγκεκριμένο project, χαρακτηρίζεται ως ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς με διεθνείς διακρίσεις και με πολλαπλές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.