Διαγωνισμός για την κατασκευή νέου κτιρίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας
Διαγωνισμός για την κατασκευή νέου κτιρίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας

Διαγωνισμός για την κατασκευή νέου κτιρίου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας

Το τμήμα ανήκει στο Ιονιο Πανεπιστήμιο και το έργο ύψους €15 εκατ. χρηματοδοτείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά».
RE+D magazine
04.01.2022

Ανοιχτό διαγωνισμό πραγματοποιεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα για την ανέγερση νέου κτιρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού €15 εκατ. εντάσσεται στο ευρύτερο αναπτυξιακό κτιριολογικό πρόγραμμα του πανεπιστημιακού Ιδρύματος και χρηματοδοτείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά».

Το νέο κτίριο που θα είναι υπερσύγχρονο θα υποστηρίξει όλες τις ειδικές εκπαιδευτικές, ερευνητικές και δημιουργικές ανάγκες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, το οποίο από την ίδρυσή του το 1992, υλοποιεί ένα πολυδύναμο πενταετές πρόγραμμα σπουδών, σε χώρους που βρίσκονται στο ιστορικό κτίριο στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο θα αναγερθεί στη θέση «Παλλάδα», σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, πλησίον του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η ανέγερση της 2ης φοιτητικής εστίας του Ιδρύματος στην πόλη της Κέρκυρας.

Θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλείας, στούντιο σύνθεσης και ηχογράφησης, εγκατάστασης εκκλησιαστικού οργάνου, αλλά και μια  πρότυπη αίθουσα εκδηλώσεων υψηλών ακουστικών και ηλεκτρομηχανολογικών προδιαγραφών.

Παράλληλα, η αρχιτεκτονική του κτιρίου, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην σχετική μελέτη και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, είναι σύμφωνη με την ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής ανέγερσης, πλησίον του νέου Φρουρίου της Κέρκυρας.