Εγκρίθηκε το χωροταξικό των νέων αποθηκών της ΜΑΚΙΟΣ στον Ασπρόπυργο
Εγκρίθηκε το χωροταξικό των νέων αποθηκών της ΜΑΚΙΟΣ στον Ασπρόπυργο

Εγκρίθηκε το χωροταξικό των νέων αποθηκών της ΜΑΚΙΟΣ στον Ασπρόπυργο

RE+D magazine
08.12.2021

Προεγκρίθηκε η καταρχήν χωροθέτηση ΕΠΣ, καθώς και οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης και οι προτεινόμενοι όροι και περιορισμοί δόμησης, της εταιρείας «ΜΑΚΙΟΣ Α.Ε.», σε περιοχή συνολικής εκτάσεως εμβαδού 45.974,63τ.μ., που βρίσκεται στην θέση «ΔΥΟ ΠΕΥΚΑ» του Δήμου Ασπροπύργου, δίπλα της Εμπορευματικό Σταθμό Θριασίου στην Δυτική Αττική

Η εταιρεία σχεδιάζει στην συγκεκριμένη έκταση τη δημιουργία νέου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής με ψύξη. 

Οι προτεινόμενοι  όροι δόμησης προβλέπουν μέγιστο ποσοστό κάλυψης 40%, συντελεστή δόμησης 0,6 και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων 15 μέτρα. 

Υπενθυμίζεται οτι τον περασμένο Ιανουάριο η H.I.G. Capital μέσω της θυγατρικής της HIG Europe Realty Partners εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Makios δίνοντας άλλη προοπτική στην βορειοελλαδίτικη εταιρεία. 

Η εταιρεία έχει διαγράψει δυναμική πορεία την τελευταία πενταετία καθώς έχει επεκταθεί στα Βαλκάνια μέσω των θυγατρικών της σε Βουλγαρία και Ρουμανία ενώ διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε δύο κομβικά σημεία στην Θεσσαλονίκη: στο Καλοχώρι (με δυνατότητες αποθήκευσης ψυχώμενων και καταψυγμένων προϊόντων) σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι, και στην Γέφυρα λίγο έξω από την πόλη.