Ενισχύει την παραγωγή της η ALUMINCO με την νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στα Οινόφυτα
Ενισχύει την παραγωγή της η ALUMINCO με την νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στα Οινόφυτα

Ενισχύει την παραγωγή της η ALUMINCO με την νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στα Οινόφυτα

Η νέα γραμμή που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία έχει ετήσια δυναμικότητα 10.000 τόνων προφίλ αλουμινίου.
RE+D magazine
16.02.2022

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στην κεντρική παραγωγική μονάδας της ALUMINCO στα Οινόφυτα.

Πρόκειται για την 3η γραμμή διέλασης στη μονάδα, η οποία ενισχύει την παραγωγική ικανότητα της κατά 60%, καθώς αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες ρομποτικές τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής.

H νέα γραμμή, έχει ετήσια δυναμικότητα 10.000 τόνους προφίλ αλουμινίου, που προστίθενται στην παραγωγή 18.000 τόνων, των 2 γραμμών που προϋπήρχαν, με πρέσες που έχουν δύναμη από 1850 έως 2500 μετρικούς τόνους (ΜΤ). Είναι μέρος μιας σειράς σημαντικών επενδύσεων αναβάθμισης και επέκτασης των τεχνολογικών και κτηριακών υποδομών της ALUMINCO επιτυγχάνοντας διαρκή ενσωμάτωση της καινοτομίας στα προϊόντα της και ποιοτική αύξηση της παραγωγής της.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Aluminco ανακοίνωσε τη λειτουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης δυναμικότητας 7.000 τόνων ετησίως. Με το σύνολο των επενδύσεων η παραγωγική δυναμικότητα Aluminco ανέρχεται σε 35.000 τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως.

Τεχνικά στοιχεία νέας γραμμής διέλασης

Η νέα γραμμή διέλασης στα Οινόφυτα (δείτε εδώ) ξεχωρίζει λόγω του «πράσινου» συστήματος διαχείρισης ενέργειας που διαθέτει. Το σύστημα PE.E.S.S. προσφέρει αποδοτική εξοικονόμηση με διψήφια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Βασίζεται σε τεχνολογική καινοτομία που εξασφαλίζει μικρότερους χρόνους διακοπής της παραγωγής για συντήρηση. Ο φούρνος εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση και ομοιόμορφη θέρμανση σε όλη την μπιγιέτα. Το σύστημα εντατικής ψύξης αέρα-νερού, της γραμμής, δίνει την δυνατότητα παραγωγής και πιο ιδιαίτερων και απαιτητικών κραμάτων αλουμινίου. Η διάμετρος της μπιγιέτας που διαχειρίζεται η γραμμή είναι 7 ίντσες, ενώ η δύναμη της πρέσας ισούται με 20 ΜΝ (meganewton).