Εως τέλος του έτους η υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κων/νου στη Ν. Φιλαδέλφεια
Εως τέλος του έτους η υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κων/νου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Εως τέλος του έτους η υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κων/νου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Το έργο έχει αναλάβει έναντι 10.096.994,20€ (με ΦΠΑ) η εταιρεία INTRAKAT.
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.11.2021

Το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έργων για την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στο Δήμο Ν. Φιλαδέφειας - Χαλκηδόνας που κατέθεσε η ανάδοχος του έργου εταιρεία INTRAKAT ενέκρινε η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Εργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα ύστερα από σχετική απόφαση που δημοσιεύεται στη διαύγεια το Τμήμα ειδικών έργων της Περιφέρειας Αττικής άναψε το "πράσινο" φως για το από 15-11-2021 χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης εργασιών, μετά της τεχνικής έκθεσης που το συνοδεύει, που αφορά στο έργο: "Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδελφειας - Χαλκηδονας" συμβατικής αξίας 10.096.994,20€ (με ΦΠΑ), όπως υποβλήθηκε από την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση και ελέγχθηκε από την Υπηρεσία με προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης των εργασιών του έργου την 31/12/2021.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της εργοληπτικής εταιρίας "ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΤΕ" είχε υπογραφεί στις 9/12/2019 και προέβλεπε την αποπεράτωση του έργου μέσα σε 14 μήνες δηλαδή έως τις 9/02/2021.

Ωστόσο οι δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού πήγαν... πίσω τις εργασίες με την ανάδοχο εταιρεία να καταθέτει νέο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του τρέχοντος έτους. 

Το έργο της υπογειοποίησης αφορά σε τμήματα του δρόμου που βρίσκονται κοντά στο υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ και εκτιμάται ότι θα βοηθά στην διαφοροποίηση της διέλευσης των οχημάτων και πεζών από και προς το γήπεδο αλλά και από και προς το άλσος Νέας Φιλαδελφείας.

Το προηγούμενο διάστημα η Intrakat είχε κατέθεσε αίτηση διακοπής των εργασιών καθώς τονίζοντας ότι δεν είχε καταβληθεί ο 11ος λογαριασμός (πληρωμής του έργου), ωστόσο, η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της είχε τονίσει ότι "το έργο προηγείται κατασκευαστικά του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος" και είχε δεσμευτεί ότι θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.