Στις πολυτελείς κατοικίες στρέφεται η Four Seasons
Στις πολυτελείς κατοικίες στρέφεται η Four Seasons

Στις πολυτελείς κατοικίες στρέφεται η Four Seasons

Αλλάζει στρατηγική η εμβληματική ξενοδοχειακή φίρμα
RE+D magazine
28.01.2022

Μέσω της ανάπτυξης των Private Retreats, του χαρτοφυλακίου της με πολυτελείς βίλες, τις ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών και της συλλογής της ειδών πολυτελείας Four Seasons at Home, η Four Seasons Hotels and Resorts ενισχύει τo χαρτοφυλάκιο της με οικιστικά ακίνητα, εκμεταλλευόμενη την αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα που διαχειρίζεται για λογαριασμό ιδιοκτητών υπό την επωνυμία Four Seasons

Σημειώνεται οτι το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας πέρασε στον έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς, Cascade Investment LLC, από τον μακροπρόθεσμο επενδυτικό εταίρο της, θυγατρική της Kingdom Holding Company (KHC) με έδρα τη Σαουδική Αραβία, του πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ. Η αρχική συμφωνία, που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, προβλέπει η Cascade να αυξήσει το ποσοστό της στην Four Seasons στο 71,25%, από 47,5% που είχε. Η εξαγορά ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια. Η KHC διατηρεί μερίδιο 23,75% στην Four Seasons, και παραμένει σθεναρά αφοσιωμένη στις σημαντικές ευκαιρίες της εταιρείας.

Η Four Seasons έχει περισσότερα από 50 νέα έργα υπό σχεδιασμό ή ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε  Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Ιαπωνία, Κολομβία, Μπελίζ και σε βασικές αγορές των  ΗΠΑ. Τα έργα αναμένεται να προστεθούν στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με 122 ξενοδοχεία και θέρετρα και 48 κατοικίες σε 47 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι νέες αυτόνομες ιδιωτικές κατοικίες -έργα που δεν συνδέονται με ξενοδοχείο ή θέρετρο- που πρόκειται να ανοίξουν τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν το Four Seasons Private Residences Dubai στο Jumeirah, ένα έργο που έγινε ανάρπαστο πριν ξεκινήσουν επίσημα οι πωλήσεις. Και το Four Seasons Private Residences Lake Austin και Four Seasons Private Residences Marrakech στη Λεωφόρο M. Αυτές οι νέες αυτόνομες αναπτύξεις  εντάσσονται στο τρέχον χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε Λονδίνο, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες.

Άλλες επερχόμενες οικιστικές κατασκευές που συνδέονται με ένα υπάρχον ακίνητο της Four Seasons ή κάποιο που θα ανοίξει σύντομα, περιλαμβάνουν το Fort Lauderdale, τη Minneapolis, το Nashville, τη Mumbai, την Cartagena και το Belize.

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα η Four Seasons έκανε την είσοδό της αναλαμβάνοντας την διαχείριση του Astir Palace Hotel Athens, του φημισμένου συγκροτήματος του Αστέρα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.