Για ποιά ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ ξεκινούν διαγωνισμοί έως το τέλος του 2021
Για ποιά ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ ξεκινούν διαγωνισμοί έως το τέλος του 2021

Για ποιά ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ ξεκινούν διαγωνισμοί έως το τέλος του 2021

Αρκετά έργα βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα του ταμείου.
Ειρήνη Θεοφανίδου
15.11.2021

Προχωρά η αξιοποίηση των 91 ακινήτων που έχουν παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. Από τα 91 αυτά ακίνητα έχουν αξιοποιηθεί σταδιακά τα 48. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρόγραμμα του ταμείου αρκετά από αυτά τα έργα βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης.

Εν αναμονή της ανάδειξης πλειοδότη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην «Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών» Ηρακλείου ενώ στις 15 Φεβρουαρίου 2022 αναμένεται να δοθεί η έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου. Για τις Γούρνες Ηρακλείου 4 κοινοπραξίες έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές ενώ στην παρούσα φάση γίνεται ο έλεγχος νομιμοποιητικών και η προετοιμασία για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Ακόμη μια έκταση, αυτή στο Γκολφ Αφάντου της Ρόδου βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης με το κλείσιμο της συναλλαγής για το Βόρειο τμήμα της έκτασης που έχει πλειοδοτήσει η M.A Angeliadis να εκτιμάται πριν κλείσει το 2021.

Μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το πρώην ακίνητο ΕΟΜΜΕΧ στο Δήμο Ταύρου – Μοσχάτου. Το ακίνητο έχει εμβαδόν 3.293,73 τ.μ και βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου με 5 κτίσματα επιφάνειας 1.526 τ.μ.

Εναρξη του διαγωνισμού αναμένεται το επόμενο διάστημα και για την έκταση στο Μαρκόπουλο επιφάνειας περίπου 1.000 στρεμμάτων (προς αξιοποίηση 590 στρ.) με κτιριακές αθλητικές και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ προετοιμάζεται το τεύχος για τον σχετικό διαγωνισμό που θα ξεκινήσει ή μέχρι το τέλος του 2021 ή το α’ τρίμηνο του 2022.

Εως το τέλος του έτους αναμένεται να γίνει και η παρουσίαση της μελέτης ΕΣΧΑΔΑ/ΣΜΠΕ για το ακίνητο των Θερμοπυλών συνολικής επιφάνειας 785.398 τ.μ Το περιουσιακό στοιχείο περιλαμβάνει υδροθεραπευτικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις (εγκαταλελειμμένες). Η προς αξιοποίηση έκταση περιορίζεται σε 115 στρέμματα περίπου λόγω αρχαιολογικών, δασικών κλπ. περιορισμών. Στην προς αξιοποίηση έκταση δεν περιλαμβάνονται η ιαματική πηγή και το παλαιό υδροθεραπευτήριο με τις εγκαταστάσεις του (έχουν περιληφθεί στην αρχαιολογική ζώνη Α).

Για λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το β’ με γ’ τρίμηνο του 2022 εκτιμάται η διαβούλευση του ΣΜΠΕ για το ακίνητο. Μέσα στο α’ τρίμηνο του νέου έτους τοποθετείται και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ακίνητο στα Καμμένα Βούρλα. Περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και διάφορα άλλα κτήρια σε μια έκταση 468.125 τ.μ. Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί μέσα στο α’ και β’ τρίμηνο του 2022 το ΣΜΠΕ για το Camping στα Καμμένα Βούρλα που περιλαμβάνει περίπου 580 στρέμματα προς αξιοποίηση. Η έναρξη του διαγωνισμού τοποθετείται από το αναθερωρημένο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ το δ’ τρίμηνο του 2022 υπό την αίρεση επίλυσης του θέματος του βιολογικού καθαρισμού.

Αντίθετα στο β’ τρίμηνο της νέας χρονιάς ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας στη Θες/νίκη. Πρόκειται για έκταση 126,6 στρεμμάτων με αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μέτρων και πυκνή δενδροφύτευση στο χερσαίο τμήμα του. Ένα τρίμηνο αργότερα δηλαδή το γ’ τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το camping Ποσειδονίου Κασσάνδρας αξιοποιήσιμης έκτασης 140 στρεμμάτων περίπου.