Κυπριακή fintech συγκέντρωσε €1 εκατ για επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη
Κυπριακή fintech συγκέντρωσε €1 εκατ για επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη

Κυπριακή fintech συγκέντρωσε €1 εκατ για επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη

Ειρήνη Θεοφανίδου
28.02.2022

Το κυπριακό fintech, WiRE έχει συγκεντρώσει περίπου €1 εκατ. από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές από την Κύπρο, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Η εταιρεία συγκεντρώνει δεδομένα από διάφορες πηγές σχετικά με την αγορά ακινήτων, όπως γεωγραφικά στοιχεία, μέγεθος, ηλικία, αλλά και γεωλογία, περιβαλλοντικούς κινδύνους, φυσικούς κινδύνους κ.ά. 

Αυτά τα δεδομένα συνδυάζονται με δυναμικές εικόνες και αναλύσεις από το δορυφορικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και διατίθεται μέσω μιας σειράς API και καταναλωτικών προϊόντων.

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE δήλωσε: «Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την πρόσβαση, την ανάλυση και τον εμπλουτισμό διαφορετικών πηγών δεδομένων με καινοτόμο τρόπο. Στόχος μας είναι να βάλουμε όλα αυτά τα δεδομένα ακίνητης περιουσίας σε όλη την Ευρώπη στην ίδια πλατφόρμα, να διατηρήσουμε την πλατφόρμα μας ανοιχτή σε εταιρείες και στο κοινό για να παρέχουμε διαφάνεια και να παρέχουμε τα θεμέλια για νέες εφαρμογές, εργαλεία και χρηματοοικονομικά προϊόντα που θα αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων μας». 

Οπως επισημαίνει η εταιρεία πελάτες γι αυτές τις πλατφόρμες είναι από ασφαλιστικές εταιρείες έως τράπεζες, επενδυτές ακινήτων και developers, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα και τα εργαλεία για να λάβουν καλύτερες αποφάσεις, να αυξήσουν τα έσοδά τους και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος.